Agenţia de publicitate Next Advertising a inchiriat una dintre cele mai frumoase vile interbelice din Capitala, in zona Unirii, potrivit unui comunicat al companiei Esop. Imobilul exclusivist a fost construit în 1940 şi renovat de curând, respectând stilul şi decoraţiunile originale. În total, vila are o suprafaţă închiriabilă de 737 mp, fiind dispusă pe demisol, parter, etaj şi o mansardă înaltă.

25457-next-advertising-a-inchiriat-o-vila-interbelica.jpgLuna iunie se dovedeşte a fi cea mai activă pentru piaţa spaţiilor de birouri pentru companiile medii, care caută suprafeţe cuprinse între 400 mp şi 1.000 mp. Numai în primele trei săptămâni din iunie 2012, Esop Consulting a încheiat contracte pentru 28% din totalul spaţiilor medii închiriate de la începutul anului.

„Firmele de talie medie care au apelat la Esop în ultimele cinci luni pentru găsirea unui sediu nou , fie au avut nevoie de un spaţiu mai mare datorită extinderii afacerilor, fie au dorit să găsească un spaţiu cu o imagine mai bună la un buget asemănător cu cel pe care îl plăteau la sediul vechi. Noi am putut să le găsim spaţiile potrivite având la dispoziţie cea mai mare bază de date: 2.200 de imobile de birouri dedicate firmelor de talie medie”, declară Alexandru Petrescu, managing partner al companiei ESOP Consulting.

Printre alte tranzactii ale lunii iunie mentionam: compania K Pos Software a închiriat 646 mp în clădirea Sun Office, după ce într-o primă fază îşi arătase interesul pentru cumpărarea unui sediu de birouri. Apoi s-a reorientat şi a optat pentru varianta închirierii unui spaţiu într-un centru de afaceri. K Pos Software este divizia de software a companiei Acrelec S.A, specializată pe furnizarea de tehnologii pentru punctele de lucru cu clienţii, în retail, alimentaţie publică şi QSR.

Module Works, o altă firma de software, a închiriat o vilă de 500 mp (foto 2), în zona Aviaţiei. Imobilul modern, construit recent, este dispus pe demisol, parter şi două etaje. Module Works este o companie internaţională de software, prezentă în România din 2004, iar acum se află în plin proces de extindere. La sfârşitul lui 2010 , Module Works avea 12 angajaţi, între timp numărul lor crescând continuu, astfel încât necesarul de spaţiu pentru noul sediu să fie calculat la 25 de angajaţi.

Bion Advanced Support Team a închiriat o clădire de birouri de 520 mp (foto 3), construită în 2007, cu toate facilităţile unui birou modern, în zona Victoriei. Bion Advanced Support Team este o firmă românească specializată în aplicaţii IT, în domeniul DW/BI –prelucrărilor de date în dezvoltarea unei afaceri.

Firma italiană Triangolo îşi deschide pentru prima dată un sediu în România, fapt pentru care a închiriat un spaţiu mixt de birouri şi industrial cu o suprafaţă de 916 mp, în zona Giuleşti. Triangolo are ca obiect de activitate distribuţia de produse pentru birou, de la calculatoare şi imprimante, până la consumabile.

„Segmentul de spaţii medii, cu suprafeţe cuprinse între 400 şi 1.000 mp se adresează companiilor care vor să acomodeze de la 25 până la 100 de angajaţi. De la începutul anului şi până acum, volumul total al tranzacţiilor realizate de ESOP, a fost de 10.800 mp,mai mult decât dublu faţă de cel al tranzacţiilor cu spaţii mai mici, de până în 400 mp”, declară Alexandru Petrescu, managing partner al companiei ESOP Consulting.

 

Sursa

26 June 2012