Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) si-a propus sa inceapa o oferta de drepturi prin care sa stranga de la actionari aproximativ 40 de milioane de euro.

21661-floreasca_nepi.jpg„Fondurile stranse vor fi utilizate pentru viitoare achizitii si investitii in Romania", a declarat Martin Slabbert, CEO al NEPI. Pe de alta parte, intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti, se arata ca in cazul in care anumite achizitii in curs de negociere nu vor fi realizate, fondurile obtinute vor fi folosite pentru rambursarea imprumuturilor existente. Fondul este activ in Romania inca de la lansarea sa din anul 2007. Sud-africanii au un portofoliu de 27 de proprietati in Romania si sase in Germania.

Printre cele mai recente investitii ale grupului de pe plan local se numara Floreasca Business Park (foto), in decembrie 2010, o parte din Auchan Shopping Center din Pitesti (mai 2011), extinderea Promenada Mall din Braila (aprilie 2011), o cladire de birouri din Brasov (iunie 2011). La acestea se adauga achizitiile a doua terenuri pentru dezvoltari de retail in Ploiesti si Brasov (in trimestrul I al acestui an).

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la BVB (incepand cu iunie 2011), pe partea Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la Johannesburg Stock Exchange (Africa de Sud) si pe piata AIM de la London Stock Exchange.


Sursa

24 October 2011