Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, să formeze un nou Guvern care să ceară votul de încredere al Parlamentului. Şeful statului a respins din nou varianta propusă de PNL şi PSD, Klaus Johannis, dar a declarat că propune un alt primar extrem de popular în rândurilor celor pe care i-a condus.

Sursa:romanialibera.ro"Nu pot răspunde acestor abordări care nu sunt temeinice şi nu sunt în interes naţional. România are nevoie de un guvren cu care să nu ne jucăm, un guvern cu deplinătatea funcţiilor de exerciţiu.

Luând în consideraţie complexitatea abordării partidelor, mi se pare că am obligaţia să fac ce-mi cere Constituţia şi să desemnez un premier. Numele primului-ministru desemnat este o încercare de a răspunde exigenţelor majoritarilor", a spus Băsescu.

Liviu Negoiţă a făcut parte în ultimele două săptămâni din staff-ul de campanie al lui Băsescu. Premierul desemnat Liviu Negoiţă a declarat că îşi propune un Guvern de coaliţie naţională, că începe negocierile chiar din acest moment deoarece vrea ca luni să depun lista Guvernului la Parlament.

"Misiunea mea e clară: îmi propun un Guvern de coaliţie naţională, consultările încep de azi. Sunt deschis forţelor politice din Parlament", a declarat el. Negoiţă a mai spus că va începe negocierile imediat pentru că România are nevoie rapid de un Guvern şi a anunţat că luni vrea să depună lista miniştrilor în Parlament.

El i-a mulţumit lui Băsescu pentru încredere şi l-a corectat pe şeful statului care a spus că este primarul sectorului 4, precizând că este al sectorului 3.

Liviu Negoiţă a fost reales în vara anului trecut, pentru un al doilea mandat de primar al sectorului 3, câştigând din primul tur, cu un scor de aproape 80%, în condiţiile însă unei prezenţe la urne extrem de scăzute. Negoiţă a refuzat atunci să candideze pentru funcţia de primar general al Capitalei, lăsându-l pe Vasile Blaga să facă asta. 

În ultimele săptămâni, Negoiţă a făcut parte din staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu.

 

 

 

6 November 2009