Napoli este unul dintre cele mai atractive oraşe italiene, o destinaţie populară atât printre italieni, cât şi printre turiştii străini. Datorită acestui fapt, proprietăţile din Napoli oferă randamente bune din închiriere, astfel că preţurile sunt destul de piperate, mai ales în cartierele cu reputaţie.

24723-napoli_1.jpgNapoli este al treilea mare oraş din Italia (după Roma şi Milano) şi, cu peste trei milioane de locuitori în zona metropolitană, reprezintă a zecea zonă urbană ca mărime din Uniunea Europeană. Napoli este iubit atât de italieni, cât şi de turiştii străini, fiind unul dintre cele mai captivante oraşe din Italia, în special zona din jurul Golfului Napoli. Capitală a Campaniei, această metropolă plină de viaţă a fost fondată de greci, după care a fost extinsă de către romani, iar rezultatul este un amestec fascinant de istorie şi arhitectură. Pe o parte a oraşului este Muntele Vezuviu, iar în apropierea golfului sunt superbele insule Capri, Ischia şi Procida, către care se organizează zilnic excursii. De asemenea, Pompeii şi Herculane sunt nişte clasice atracţii turistice.

Napoli poate nu este o destinaţie la fel de populară ca şi Roma, dar are un farmec aparte, care îi face pe turişti să revină întotdeauna cu plăcere. Clienţii care achiziţionează o locuinţă în Napoli, vor beneficia de tot ceea ce are de oferit coasta Amalfi şi de toate frumuseţile împrejurimilor, de întreaga zonă faimoasă pentru cultura sa interesantă şi localnicii primitori.

Preţul de închiriere al locuinţelor din apropierea plajei este mult mai ridicat decât al proprietăţilor centrale

24724-napoli_2.jpgÎnchirierile pe termen lung sunt o afacere mai bună când vine vorba de proprietăţile centrale, în timp ce locuinţele amplasate în apropierea plajei sunt închiriate numai de turiştii care vin pentru câteva zile, datorită preţului ridicat.

Valoarea chiriei, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament cu un dormitor – central: 480 euro/lună; semicentral: 350 euro/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 1.180 euro/lună; semicentral: 670 euro/lună

Cele mai multe apartamente oferite spre închiriere sunt amplasate în centrul oraşului, în apropierea clădirilor de birouri. Preţul lunar nu este prea scăzut, deoarece Napoli este una dintre cele mai căutate destinaţii din Italia, dar cu cât este perioada de închiriere mai mare, cu atât se negociază din preţ. Aproape toate apartamentele vin mobilate şi complet utilate, iar cele din gama premium beneficiază şi de grădină sau piscină comună.

Locuinţele din Napoli reprezintă o bună afacere pentru investitori

24725-napoli_3.jpgCoasta Amalfi atrage iubitorii de plajă, iar bucătăria locală va fi un punct de interes pentru pasionaţii de gastronomie. Locuinţele din zonă, atât cele de închiriat, cât şi cele de vânzare, au un preţ mai piperat comparativ cu cele din interiorul oraşului, iar proprietăţile luxoase cu vedere către mare au un preţ de trei-patru ori mai mare faţă de locuinţele cu suprafeţe similare de la marginea oraşului.

Nu există restricții pentru cetățenii UE care doresc să cumpere proprietăţi în Napoli, dar trebuie să deschidă un cont bancar la o instituţie financiară din Italia. 

Preţul apartamentelor, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament central – 5.750 euro/mp
  • Apartament semicentral – 3.000 euro/mp

Proprietăţile din Napoli reprezintă o afacere bună pentru investitori, deoarece oraşul este popular pentru a petrece vacanţa atât printre italieni, cât şi printre turiştii străini, astfel că locuinţele oferă un randament bun din închiriere. Ca şi locuinţele amplasate pe coastă, sunt destul de costisitoare proprietăţile din zone precum Chiaia, San Ferdinando sau Posillipo. În schimb, oferte mai accesibile din punct de vedere al preţului pot fi găsite în cartiere mai recente, precum Bagnoli sau Fuorigrotta.

CITEȘTE ȘI: Amsterdam, printre puţinele oraşe în care piaţa imobiliară nu a fost afectată de recesiune


12 May 2012