Consiliul Local al Sectorului 2 a emis în luna martie o hotărâre prin care solicită Guvernului României trecerea unui teren localizat pe strada Fabrica de Glucoză nr. 2-4 din domeniul public al statului în administrarea primăriei.

Terenul urmează a fi utilizat pentru construcţia de locuinţe prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), pe care le vor primi, în principal, cadrele militare. Problema este că pe terenul de 10 hectare din nordul Capitaliei funcţionează în acest moment Muzeul Aviaţiei Române.

Proiectul este într-o fază incipentă şi s-a luat în discuţie de principiu. Deocamdată nu am primit terenul. Aşteptăm Ordonanţa Guvernului, a cărei promulgare ar putea să dureze 2-3 luni. În principiu muzeul va rămâne în continuare acolo, investiţia urmând să se deruleze pe o anumită suprafaţă din terenul de 10 ha. Nu ştim câte locuinţe vor fi şi dacă vor fi numai locuinţe până nu primim un răspuns de la Guvern", a declarat pentru capital.ro Bogdan Pârvanu, arhitectul şef al Primăriei Sectorului 2.

Potrivit Hotărârii nr. 44 adoptate de Consiliul Local al Sectorului 2 în data de 18 martie 2010, „imobilul va fi preluat în vederea sistematizării zonei, respectiv construirea de locuinţe colective prin programe ale ANL şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, conform documentaţiei de urbanism în vigoare, în maxim trei ani de la preluarea imobilului."

Avizare de la Elena Udrea

Ministerul Apărării Naţionale este în plin proces de eliberare a terenurilor pe care le are la dispoziţie şi pe care urmează a fi construite locuinţe pentru cadrele militare. Elena Udrea a anunţat la sfârşitul lunii trecute că va demara la Braşov lucrările la un proiect de 400 de locuinţe, dintre care 30% vor fi destinate angajaţilor MApN. Ansamblul imobiliar va fi dezvoltat pe terenurile unor unităţi militare dezafectate, care vor fi transferate din proprietatea publică a statului în administrarea Consiliului Local al Municipiului Braşov.



Sursa

19 April 2010