Municipalitatea ii baga pe locuitorii din centrul istoric in 200 de apartamente


Realitatea Romaneasca - 13.07.2006
 

Primaria Generala a Capitalei isi face deja griji pentru cei care locuiesc in Centrul Istoric. Pentru ca lucrarile de modernizare a infrastructurii centrului istoric sa se desfasoare fara probleme, Municipalitatea intentioneaza sa cumpere 200 de apartamente pentru a-i caza pe bucurestenii care locuiesc in zona, deoarece in perioada in care se vor executa lucrari de reparatii, acestia nu vor avea unde locui.

Documentele necesare pentru achizitionarea celor 200 de apartamente sunt pregatite deja, iar o decizie definitiva va fi luata in cadrul consiliului general.

Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca evacuarea locuitorilor din Centrul Istoric este absolut necesara, din cauza disconfortului pe care il vor presupune lucrarile de refacere a infrastructurii in zona Lipscani. Potrivit datelor municipale, in zona pilot din Centrul Istoric Lipscani - Kovacs - Hanul Manuc - locuiesc aproape 2.000 de persoane, insa numai 200 sunt proprietari sau au contracte de inchiriere cu primaria.

Restul persoanelor urmeaza sa fie evacuate din cladirile pe care le ocupa abuziv. In tot Centrul Istoric locuiesc peste 7.000 de persoane, dintre care doar 4.600 sunt proprietari sau au contracte cu primaria.

O noua licitatie

Lucrarile de modernizare a infrastructurii in Centrul Istoric au fost amanate de trei ori pana acum, datorita faptului ca niciuna dintre cele zece firme de constructie care au cumparat caietul de sarcini nu s-au prezentat la licitatie. "Nu stiu de ce nu au depus oferte. Probabil ca este vorba despre complexitatea lucrarii si despre grija pe care trebuie sa o aiba fata de valorile din zona", a opinat seful unitatii de implementare a proiectului, arhitectul Catalin Cazacu.

Astfel, dupa ce a primit acordul din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ce a finantat partial acest proiect, printr-un credit extern, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a anuntat ca saptamana viitoare, la 17 iulie, va fi reluata licitatia pentru refacerea zonei pilot a Centrului Istoric din Bucuresti. Lucrarile de refacere a infrastructurii zonei pilot A din Centrul Istoric vor dura intre 16 si 18 luni. Simultan cu lucrarile la infrastructura, vor incepe si lucrari pentru reabilitarea imobilelor din zona.

Citeste articolul integral in Realitatea Romaneasca


Violeta Mutei
Realitatea Romaneasca
 

13 iulie 2006