Moody's a retrogradat ratingurile Societe Generale şi Credit Agricole pentru datoriile pe termen lung şi depozite, cu o treaptă. BNP Paribas însă, a treia bancă supusă verificărilor, a fost absolvită de retrogradare pentru moment. Totuşi, Moody's a anunţat că va menţine sub supraveghere şi calificativul acesteia. Toate trei băncile sunt atent monitorizate ca urmare a expunerii acestor bănci la economia Greciei.

Sursa: cvlpress.roRatingul Societe Generale a fost revizuit în scădere de la "Aa2" la "Aa3", iar perspectiva este în continuare negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Pentru Credit Agricole, ratingul pentru datorii pe termen lung şi depozite a fost redus de la "Aa1" la "Aa2", iar cel privind soliditatea financiară de la "C+" la "C".

Societe Generale este prezentă în România prin BRD, iar Credit Agricole prin divizia elenă Emporiki Bank

Singura instituţie financiară care a reuşit să scape de retrogradare este BNP Paribas, care a rămas la nivelul "Aa2" pentru datorii pe termen lung şi depozite, dar a fost menţinută şi ea sub supraveghere, în vederea unei posibile revizuiri în scădere. Avantajul BNP în acest moment este că profitabilitatea şi baza de capital îi permit să suporte expunerile din Grecia, Portugalia şi Irlanda, pentru moment. Oricum, Moody's a precizat însă că este improbabil ca analiza să conducă la reducerea ratingului pentru datoriile pe termen lung al BNP Paribas cu mai mult de o treaptă.

14 September 2011