E oficial. Monaco a surclasat Londra şi a devenit cel mai scump oraş din lume din punct de vedere imobiliar. Şi asta, din cauza crizei economice mondiale, care a provocat o cădere fără precedent a pieţei londoneze.

Monaco, oraşul cu cele mai scumpe proprietăţiConform Financial Times, acum, în fruntea clasamentului oraşelor cu cele mai scumpe proprietăţi, este Monaco, unde un metru pătrat construit ajunge până la 50.000 de euro, cu 2,1% mai mult faţă de anul trecut.

 În ciuda devalorizării terenurilor şi locuinţelor, capitala Marii Britanii ocupă totuşi locul al doilea. În Londra, un metru pătrat al unei case dintr-o zonă foarte bună poate costa chiar şi 28.000 de euro.

Locul al treilea a fost adjudecat de Manhattan, cu "doar" 16.500 euro/mp.

Conform raportului anual realizat de Citi Private Bank şi Knight Frank, prăbuşirea proprietăţilor de lux are deja impact asupra bogătaşilor.

Iar acest lucru vine ca urmare a exploziei necontrolate a preţurilor de anul trecut. Aproape toţi oamenii de afaceri care deţin astfel de proprietăţi au semnalat o scădere a valorii portofoliului imobiliar în 2009.

24 martie 2009