Consorţiul bancar format din BRD - Groupe Société Générale, în calitate de Aranjor, Creditor, Agent şi Agent de Garanţii, şi Banca Comercială Română, în calitate de Aranjor şi Creditor, a semnat un contract de împrumut în valoare de 100 milioane euro cu Compania Naţională „Aeroporturi Bucureşti" - SA, pentru finanţarea „Fazei III" a proiectului de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă - Otopeni. Acest contract a fost atribuit prin procedură de licitaţie deschisă organizată de către CN Aeroporturi Bucureşti SA în octombrie 2010.

16280-166061-proiect.jpgProiectul de investiţii are o valoare estimată la 150 milioane euro, finanţarea bancară în sumă totală de 100 milioane euro fiind acordată pe o perioadă de 10 ani. Cele două bănci ale consorţiului au contribuit, în calitate de creditori direcţi în această structură, cu suma de 50 milioane euro fiecare.

Proiectul este legat de angajamentul asumat de România cu privire la aderarea la spaţiul Schengen prin implementarea standardelor Schengen adecvate domeniului aeroportuar, precum şi de evoluţia pozitivă a traficului de pasageri având ca ţintă creşterea capacităţii de operare la 6 milioane de pasageri/an concomitent cu creşterea semnificativă a nivelului serviciilor.



Sursa

2 February 2011