Unul dintre cele mai vechi malluri din București, Plaza România, trece prin lucrări importante de extindere și renovare. Printre primele rezultate vizibile este noua intrare de pe latura de sud, inaugurată după șase luni de lucrări. Reprezentanții mallului din Drumul Taberei promit că schimbările nu se vor opri aici.

36351-intrare_sudica_plaza_romania_1.jpgÎn urma unor lucrări ce s-au întins pe o perioadă de jumătate de an, Plaza România oferă clienților săi o nouă intrare, situată pe latura de sud a mallului. Intrarea facilitează accesul pietonal în zona de sud la nivelul  parterului, atât de la nivelul parcării supraterane, cât și dinspre mijloacele de transport în comun.

RECOMANDARE: Noi proiecte imobiliare în București: câte malluri mai suportă Capitala?

  • Construirea acestei intrări se impunea deoarece bulevardul este una din cele mai populate artere din București, având un număr anual de vizitatori de aproximativ 12 milioane
  • Placa de la nivelul parterului a fost extinsă, acoperind integral curtea de lumina existentă și realizând baza unui nou spațiu deschis de tip atrium
  • În plus, se vor crea noi spații comerciale cu funcțiunea de cafenele, care vor avea fațada vitrată către bulevardul Timișoara

„Conceptul noii intrări, al cărei scop este consolidarea legăturii dintre Plaza România și comunitate, se caracterizează prin reducerea numărului de variabile al experienței arhitecturale, atingând transparența prin simplitate. Conceptul a fost realizat cu materiale și tehnici de ultimă generație ce reflectă fizic și grafic aspecte ale acestui secol. Ele includ o intregrare a mediului natural, urban și virtual și ilustrează un set nou de straturi arhitecturale pe o clădire existentă. Noua intrare se conformează conceptului Plaza România, definit de dialogul puternic dintre spațiile interioare ale proiectului și spațiul urban al orașului București”, subliniază reprezentanții mallului din bulevardul Timișoara.

Pentru a atrage atenția asupra noilor schimbări, reprezentanții Plaza România au oferit primilor 10 clienți care au trecut pragul noii intrări câte un Fidelicard cu puncte în valoare de 200 de lei.

„Inaugurarea noii intrări face parte din lucrările de extindere și de renovare care sunt în plină desfășurare la Plaza România. Conceptul de design al acestui proiect spune povestea unei transformări urbane și a evoluției unei comunități. Extinderea și renovarea Plaza România se desfășoară conform planului și se vor încheia cu inaugurarea intrării de pe latura nord a clădirii”, conchid reprezentanții Plaza România.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

11 februarie 2015