Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat i-a venit aproape mintea la cap şi asta după ce s-a decis că va scoate la vânzare imobile amplasate în zone centrale ale Capitalei, dar îi va exclude de la licitaţie pe chiriaşii cu datorii faţă de regie şi îi va despăgubi pentru investiţiile deja efectuate în locuinţe doar dacă acestea au fost autorizate în prealabil.

20890-19.jpgAstfel, că după ce şi-a ridicat poalele în cap şi s-a tot plâns în faţa justiţiei că e discriminată şi că merită să rămână într-o locuinţă de stat, deşi nu a fost nicodată demnitar al României, Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, ar putea pleca din casa de protocol cu acte în regulă. Conform actelor deţinute de RA-APPS Mioara Roman are datorii imese la chirie, după divorţul de fostul premier. Guvernul a anunţat, ieri, că pregăteşte vânzarea unor locuinţe de serviciu aflate în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care nu sunt grevate de sarcini, susţinând că procedura va fi derulată prin licitaţie deschisă cu strigare, iar casele vor fi cedate la un preţ care nu va coborî sub cel al pieţei stabilit de un evaluator.

Proiectul ordonanţei de urgenţă care reglementează procedurile de vânzare a imobilelor, obţinut de Mediafax, prevede însă că, prin excepţie, vor putea fi vândute şi imobilele grevate de sarcini, cu introducerea în contract a unei clauze prin care cumpărătorul se obligă să preia obligaţiile. În acelaşi timp, documentul relevă că RA-APPS nu va restitui automat către chiriaşi valoarea rămasă neamortizată a investiţiilor efectuate deja în imobilul vândut, ci numai dacă au obţinut anterior acordul regiei pentru lucrare.


Sursa

13 September 2011