Programul Prima Casa ar trebui modificat pentru a sustine mai ales constructiile de locuinte si nu doar sa incurajeze strict vânzarile si achizitiile, a declarat, marti (22 decembrie 2009), la audierile in comisiile parlamentare de specialitate, Sebastian Vladescu, ministrul propus pentru portofoliul Finantelor Publice in noul guvern.

sursa:www.credite-primacasa.ro/,,Dintr-un program de sustinere stricta a pietei imobiliare ar trebui sa devina un program de sustinere a pietei de constructii. Putem face modificari in limita plafonului neutilizat de circa 0,5 miliarde de euro ca sa incurajam mai ales constructiile de locuinte", a spus Vladescu, care a adaugat ca astfel de programe exista si in Europa si ar trebui derulate prin autoritatile locale.

Programul "Prima Casa" prin care statul garanteaza creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, in limita unui plafon de garantare de un miliard euro, a fost introdus de Guvern in 2009.

La inceputul lunii noiembrie, Guvernul anunta ca, din plafonul total, au fost acordate garantii de stat in suma de 328 milioane euro, care ar urma sa urce pâna la sfârsitul anului la 420-440 milioane euro.

Sursa

23 December 2009