Ministrul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, Elena Udrea, va semna sâmbătă, 6 februarie 2010, două contracte finanţate prin Regio - Programul Operaţional Regional la sediul Consiliului Judeţean Suceava. Totodată, ministrul Elena Udrea va participa la inaugurarea pârtei de schi „Şoimul" din Gura Humorului şi va vizita localitatea Mălini şi staţiunea Vatra Dornei.

sursa:gsp.roPrin cele doua proiecte care vor fi semnate la Suceava se va reabilita Cetatea de scaun a Sucevei şi se va moderniza, dezvolta şi echipa ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava.

Proiectul „Reabilitarea Cetatii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia" se va desfăşura pe parcursul a 60 de luni şi îşi propune creşterea gradului de atractivitate a Cetăţii în vederea dezvoltării turistice şi stimulării creşterii economice a municipiul Suceava prin restaurari, amenajari pesiagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea cailor de acces, construirea unui punct de informare şi crearea de noi locuri de muncă.

Bugetul total al proiectului este de 52.598.065 lei, din care 35.589.078 lei contributia Uniunii Europene - FEDR.

Proiectul "Modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava" se va desfăşura pe parcursul a 13 luni, iar în urma investiţiei se vor moderniza 14 cabinete medicale şi 4 săli de intervenţii, se vor achiziţiona echipamente medicale şi mobilier specific. Bugetul total al proiectului este de 4.602.947,81 lei, din care 3.288.958,55 lei contributia Uniunii Europene - FEDR.

Reabilitarea pârtiei de schi "Soimul" s-a realizat în cadrul proiectului P.O.P.A.S. Gura Humorului lot 2, finanţat prin Programul Phare 2006 Coeziune Economică şi Socială, şi a inclus amenajarea pârtiei, montarea unei instalaţii de telescaun şi a iluminatului nocturn pentru pârtie, achiziţia unei instalaţii de producere a zăpezii, reabilitarea drumului de acces şi a parcării auto la baza pârtiei de schi şi construcţia clădirii anexă la staţia inferioară a telescaunului.

 

 

 

 

 

5 February 2010