Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL) lucreaza la dezvoltarea unei forme de parteneriat public privat care sa creasca numarul locuintelor livrate anual pe piata locala.

Sursa:www.wall-street.ro"Romania are nevoie de 0,8-1 milion de locuinte, insa autoritatile statului nu pot asigura acest necesar, chiar daca s-au facut progrese. Daca anul trecut au fost alocate 400 de milioane de lei (108,6 mil. euro) pentru constructia de locuinte, in 2009 suma a ajuns la 700 de milioane de lei (165 mil. euro). De asemenea, anul trecut s-au dat 2.700 de apartamente in folosinta, iar in 2009 numarul acestora va depasi 6.000", a declarat Gheorghe Popescu, directorul Directiei Generale de Constructii Locuinte si Reabilitare Termica din MDRL, in cadrul unei conferinte organizata de Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii (APMCR).

In conditiile in care autoritatile statului ar livra 6.000 de locuinte anual, pentru a se ajunge la un necesar de un milion de locuinte, ar fi nevoie de circa 166 de ani.

"Bineinteles ca necesarul de locuinte de pe piata nu poate fi acoperit de catre autoritati. Tocmai de aceea ne gandim sa dezvoltam un proiect care sa duca la formarea unor societati, entitati, in care sa fie implicate autoritatile locale, bancile si constructorii, in vederea dezvoltarii de locuinte. Speram ca acest sistem sa devina operational incepand cu anul viitor", mentioneaza Popescu.

Sursa

6 November 2009