Constructiile cu destinatie turistica si cele realizate in limita a 200 de metri de la linia de coasta din statiunile turistice si din localitatile aflate pe litoralul Marii Negre, ridicate fara autorizatie, vor fi desfiintate, a anuntat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta privind masurile pentru intarirea disciplinei in constructii.

Astfel, toate constructiile cu destinatie turistica precum si cele realizate in limita a 200 de metri de la linia de coasta, din statiunile turistice si din localitatile aflate pe litoralul Marii Negre, ridicate fara autorizatie, sau cu depasirea limitei autorizatiei de construire, aflate pe proprietatea publica sau privata, finalizate sau in curs de executie, vor fi desfiintate.

"Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii vor constata starea de ilegalitate, vor instiinta MDRT, iar ministerul va soma proprietarii care au la dispozitie 48 de ore pentru desfiintarea constructiilor. In cazul in care proprietarul nu da curs somatiei, desfiintarea se va face in termen de 24 de ore de catre minister, cu recuperarea ulterioara a cheltuielilor de la proprietarul constructiei", se arata in comunicatul MDRT.



Sursa

29 April 2010