Boc a fost în ultimele 10 luni de cinci ori pe şantierul Bechtel, Berceanu de şase ori. Un calcul simplu arată că americanii turnau 7,4 km de autostradă, iar premierul îşi făcea apariţia.

Ieri, la ultima vizită, şeful Executivului a luat măsurile finale miniconstrucţiei din Transilvania: "Am văzut 39 de km de autostradă în diverse stadii, peste 95-96-97% din cei 42 de km dintre Gilău şi Câmpia Turzii sunt finalizaţi".

Cu umbrelele deasupra capului, Boc a continuat: "Ne respectăm angajamentul". Motivul pentru care umbrelele stăteau drepte pe şantier ar putea însă să-i strice planurile lui Emil Boc pe 1 decembrie.

Vremea capricioasă ar putea strica regia electorală

"Mai avem de asfaltat doar 5 km, pentru că, de când am raportat ultimele date către CNADNR, lucrările au avansat", a declarat pentru "Gândul" purtătorul de cuvânt al Bechtel România, Bogdan Sgârcitu.

El a adăugat că speră să finalizeze lucrarea la termenul anunţat. "Totul depinde foarte mult de vreme. În cazul în care condiţiile meteo rămân în limitele normale pentru această perioadă, la 1 decembrie se va tăia panglica", a mai spus  Sgârcitu

Sursa

29 October 2009