Bucureşti, 17 Septembrie 2008

 

Millennium Bank oferă o facilitate destinată companiilor pentru refinanţarea creditelor de capital de lucru, de investiţii sau leasing, şi anume Creditul pentru Consolidarea Datoriilor.

 „Creditul de Consolidare a Datoriilor îmbunătăţeşte lichiditatea campaniilor şi controlul asupra afacerii prin consolidarea datoriilor bancare şi/sau restructurarea scadenţei acestora. Acest produs reconfirmă strategia Millennium Bank de a oferi clienţilor soluţii financiare eficiente, care asigură confort şi flexibilitate”, a declarat Dana Feher, Head of Corporate Banking Products la Millennium Bank.

 

 Prin achiziţionarea Creditului pentru Consolidarea Datoriilor, procesul de gestionare a datoriilor este simplificat. Astfel, clientul va achita o singură rată lunară care poate fi mai mică decât totalul ratelor lunare anterioare. Valuta în care se acordă noul credit poate fi adaptată în funcţie de nevoile clientului, iar relaţia contractuală se desfăşoară cu o singură bancă. Soluţia financiară de la Millennium Bank se axează pe două componente: înlocuirea tuturor creditelor rămase de rambursat cu un singur credit, contractat de la Millennium Bank, şi rescandenţarea datoriilor.

 

Creditul de Consolidare a Datoriilor se acordă pe o perioadă de până la 60 de luni, în RON, EUR, USD, CHF sau GBP. Perioada de graţie este de până la şase luni.

 Pentru promovarea acestui produs, Millennium Bank desfăşoară o campanie de comunicare în presa scrisă şi online, între 15 septembrie şi 10 octombrie 2008. Conceptul creativ subliniază ideea că, de cele mai multe ori, cea mai potrivită alegere este soluţia cea mai simplă. În cazul Creditului pentru Consolidarea Datoriilor, beneficiile sunt simplificarea plăţii ratelor şi uşurinţa de a le gestiona. GMP Advertising a dezvoltat conceptul creativ, iar Initiative Media s-a ocupat de achiziţionarea spaţiului media.

 Echipa Millennium Bank care a dezvoltat campania este formată din Dana Feher – Head of Corporate Banking Products, Mihaela Mihai – Product Manager Corporate Loans, Cristina Bold - Head of Corporate Communications, Ioana Popa – Brand & Communication Manager şi Cristiana Sintescu – Merchandising Specialist.

 

Persoană de contact

Oana Ghica – PR Specialist, Millennium Bank

[email protected]

Telefon: +40 21 308 1569; +40 372 228 569 | Ext. 217 3569

 

 Millennium Bank, subsidiara celui mai mare grup privat din Portugalia, Millennium bcp, şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. În prezent, Millennium Bank are 42 de unităţi pe teritoriul României, dintre care 11 Financial Centers, 30 Credit Centers şi o sucursală de Private Banking. Millennium Bank se adresează atât companiilor cât şi populaţiei, printr-o gamă largă de produse. Investiţia iniţială pentru România a fost de 40 milioane euro, iar până la sfârşitul anului 2011, banca estimează o investiţie de 300 milioane euro, urmând ca numărul sucursalelor să ajungă la 100, până la sfârşitul anului 2009.

 

 

Millennium bcp (Banca Comercială Portugheză) este un exemplu de succes pe piaţa bancară europeană. Fondată în 1985, cu active în valoare de 79,3 miliarde de euro (111 miliarde USD) şi cu un venit net în 2006 de 780 milioane de euro (1,092 miliarde USD), Millennium este liderul pieţei bancare portugheze, iar la nivel internaţional se poziţionează între primele 100 de grupuri financiare. Millennium bcp este listată la peste 40 de burse naţionale şi internaţionale, cu o prezenţă semnificativă pe Euronext PSI Servicii Financiare PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks, Euronext 100, din Lisabona, Frankfurt, Londra şi Amsterdam. La data de 31 decembrie 2007, capitalizarea pieţei bursiere s-a ridicat la valoarea 9,7 miliarde de euro.

 

Millennium bcp are o reţea de peste 1.500 de agenţii în Portugalia, Polonia, Grecia, Mozambic, Angola, SUA, Turcia şi România.

 Millennium bcp oferă o gamă largă de produse şi servicii, printre care credite de consum, depozite, fonduri de investiţii, împrumuturi ipotecare, banking comercial, leasing, factoring, asigurări, banking de investiţii, private banking şi managementul activelor. O atenţie specială este acordată serviciului de Internet banking, apreciat în Europa pentru calitatea şi inovaţia sa. De la înfiinţare, Millennium bcp a fost recunoscută pentru dinamismul, inovaţia, competitivitatea, rentabilitatea şi puterea sa financiară. S-a remarcat ca lider incontestabil pe diferite zone din cadrul afacerilor financiare din Portugalia şi a devenit un pilon de referinţă la nivel internaţional, în distribuţia de produse şi servicii financiare.

 

 De-a lungul anilor, Millennium bcp şi-a extins operaţiunile pe pieţe internaţionale, în special în ţările europene cu un potenţial de dezvoltare ridicat, precum Polonia, Grecia, Turcia şi recent România. În acelaşi timp, Millennium bcp dezvoltă operaţiuni autonome pe diverse pieţe, care fie au o legătură istorică cu Portugalia, fie se remarcă prin prezenţa unor comunităţi portugheze puternice: Millennium bim (Mozambique), Millennium Angola (Angola) şi Millennium bcp (USA). Toate operaţiunile se desfăşoară sub egida Millennium. Millennium bcp este o bancă multinaţională care îşi propune crearea de valori pe pieţe cheie selectate în funcţie de profilul de risc şi potenţialul de dezvoltare economică. Millennium bcp îşi doreşte să fie recunscută pe plan internaţional pentru calitatea şi inovaţia ce caracterizează produsele şi serviciile sale financiare.

 

 

 

 

18 septembrie 2008