Controversatul om de afaceri Marius Locic, cercetat de DNA într-un caz de corpuţie alături de Cătălin Voicu, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu, a cerut protecţia insolvenţei pentru firma sa Locic Residential, cu activităţi de dezvoltare imobiliară, care împrumutase de la Volksbank 10 mil. euro.

18479-marius-locic_701bae8e0b.jpgCererea a fost acceptată de Tribunalul Bucureşti în data de 17 mai, compania fiind pusă sub administrarea judiciară a firmei Top Expert din Braşov. În perioada cât firma Locic Residential se află sub protecţia legii insolvenţei, creditorii companiei nu au mai pot pretinde plata creanţelor.

În sentinţa tribunalului se „dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar".

Marius Locic a împrumutat în luna mai 2008 suma de 9.486.000 în euro şi 2.635.300 în lei. Creditul acordat de Volksbank a fost garantat cu trei loturi de teren situate în zona Fabrica de Glucoză din cartierul Pipera. Terenurile au suprafeţe de 1.317 mp, 1.074 mp, respectiv 1.112 mp şi urmau a fi utilizate pentru dezvoltarea unui proiect rezidenţial, potrivit informaţiilor publicate pe Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare. (vezi aici detaliile creditului)

Afaceri imobiliare după `90

Marius Locic (39 de ani) are o avere estimată la 15 mil. euro şi figurează ca acţionar direct la 11 firme cu activitate pe piaţa imobiliară şi în presă.

Omul de afaceri este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali, după ce o lungă perioadă de timp a fost sponsor al echipei Steaua Bucureşti.

În 2007, Locic anunţase că va investi aproximativ 120 de milioane de euro în şase proiecte imobiliare în Bucureşti şi Mogoşoaia. Cel mai important proiect anunţat la vremea respectivă prevedea construcţia unui ansamblu de birouri pe un teren de 10.000 de metri pătraţi în zona Barbu Văcărescu din Capitală.

Criza şi-a spus cuvântul în afacerile lui Locic şi cu alte ocazii. Două dintre maşinile de lux ale investitorului - un Rolls Royce şi un Bentley - au fost recuperate de firmele de leasing.

În 2009, acesta a reuşit să vândă mai multe hale, amplasate pe un teren de 1,5 ha, către postul de televiziune OTV, pentru noul sediu.

Locic are şi propriile afaceri în presă - publicaţiile Atac, Interesul Public şi Goool Sport. Omul de afaceri mai deţine şi două tipografii, precum şi două posturi de televiziune.


Sursa

23 May 2011