Tranzactia depaseste 30 milioane de euro

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a vandut operatiunile IKEA din Romania catre grupul suedez IKEA, intr-o tranzactie de peste 30 mil. euro, au declarat pentru ZF surse din industrie.

Deal-ul a fost parafat in urma cu cateva zile, iar toate partile au iesit "multumite" din contractul semnat, au precizat sursele.

Popoviciu a adus celebrul lant de retail de mobila IKEA in complexul Baneasa in 2007 printr-o franciza, in urma unor investitii de 25 mil. euro, magazinul de 26.000 mp fiind una dintre cele mai puternice ancore din cadrul complexului comercial dezvoltat de miliardar in zona de nord a Capitalei.

Puiu Popoviciu, 49 de ani, este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, afacerile sale derulandu-se in sectoare precum imobiliar (este unul dintre cei mai importanti proprietari de spatii comerciale din Capitala), hotelier (Howard Johnson, Ramada Plaza si Ramada Parc) si restaurante (KFC). Asociatul lui in afaceri este Radu Dimofte.

Deschiderea magazinului IKEA a avut loc intr-o perioada de boom economic, ceea ce a favorizat dublarea vanzarilor in primul an comparativ cu estimarile initiale, pana la circa 70 mil. euro. Tot in primul an, IKEA a inregistrat un profit net de 4,6 mil. euro, in conditiile in care toate asteptarile aratau ca in primii ani magazinul va fi pe pierderi.


Sursa

12 March 2010