Unul dintre cei mai bogati cetateni ai Frantei, Liliane Bettencourt, a cedat pentru suma de 60 de milioane de dolari coltul sau de paradis. Insula va deveni rezervatie naturala.

25845-miliardara-bettencourt-a-vandut-o-insula-cu-60-.jpgLiliane Bettencourt se separa de refugiul sau de vis. Mostenitoarea imperiului L’Oreal a vandut unei intreprinderi inregistrata in Seychelles insula sa Arros, care s-a aflat in centrul unei presupuse afaceri de frauda fiscala.

„Grupul de insule Arros a fost cumparat de Liliane Bettencourt in decembrie 1998, pentru 18 milioane de dolari”, au precizat autoritatile din Seychelles. Dupa negocieri cu avocatii sai, cea mai instarita femeie a Frantei a acceptat, de asemenea, sa verse statului Seychelles suma de 8 milioane de dolari, un rest de plata din 1998.

Acest grup de insule a fost vanduta companiei Chelonia Ltd, parte a intreprinderii Save Our Seas Ltd, inregistrata ca o companie offshore in Insulele Virgine britanice. Respectivele teritorii nu vor fi transformate in complex turistic, ci vor fi proclamate „rezervatia naturala”.

Fondata in 2003, Fundatia Save our Seas militeaza pentru protectia oceanelor, scop pentru care ea finanteaza lucrari de cercetare, educatie si proiecte menite sa salveze mediul marin.

 

Sursa

3 August 2012