Un melc de 500 mp care se va învârti după soare. Aşa va arăta casa din Constanţa în care Mihai Trăistariu speră să locuiască deja vara viitoare. Deocamdată, artistul are un teren şi planuri mari. Şi multă răbdare. E drept, s-a săturat ca firmele de construcţie să mărească tariful atunci când văd cu cine au de-a face, dar crede că va găsi până la urmă un om cinstit, care să facă treabă bună.

15060-highlife.jpgMihai spune că locaţia a contat cel mai mult atunci când şi-a cumpărat locul de casă. A ales mai întâi oraşul, şi apoi zona.

„Eu m-am născut în Piatra Neamţ, m-am mutat de 10 ani în Constanţa, am îndrăgit acest oraş. Bucureştiul nu prea îmi e la suflet, pentru că e aglomerat şi sunt oameni fiţoşi, n-am simţit nevoia să mă mut în Bucureşti, deşi show-biz-ul te atrage spre Bucureşti. M-am gândit că totuşi din Constanţa, pe autostradă, până în Bucureşti, fac două ore jumate cel mult aşa încât naveta asta o dată pe săptămână nu mă omoară. Am ales Constanţa şi pe motiv că acolo vara e frumos, e un fel de Hollywood autohton, aşa. E frumos. Şi am zis hai să-mi fac casa la mare, să fie la Constanţa", povesteşte Mihai.

A avut noroc şi a găsit un teren foarte aproape de mare, la marginea oraşului. „N-a fost scump. Deşi am dat sfoară-n ţară de doi ani de zile pentru un teren la mare, nu l-am găsit decât după doi ani, adică anul trecut abia. M-a costat 84.000 de euro. O mie de metri pătraţi."

Însă greul abia acum începe. Cântăreţul este conştient că va trebui să scoată din buzunar o mică avere pentru casa visurilor sale. „Bugetul e măricel, pentru că nu vreau o casă mică. Am zis că dacă tot îmi fac o casă pentru toată viaţa, că o casă faci o dată într-o viaţă, nu faci şapte case, cel puţin aşa vreau eu, şi o s-o fac un pic mai măricică, în sensul că o să aibă un living uriaş la parter şi la etajul 1 o să aibă mai multe dormitoare. Că mai am fraţi, am vreo patru fraţi, trebuie să vină şi ei să stea pe la mare, o să vină cu rândul şi-atunci să nu ne înghesuim în două camere toţi. O să am vreo cinci camere, o bucătărie, două băi, deci costă. Câteva sute de mii de euro o să fie", precizează artistul, care spune că nu îşi doreşte o casă cu un design clasic, ci o clădire cu personalitate.

„Mie îmi plac clădirile futuriste, chiar şi casa mea va fi ciudată, dacă vrei îţi dezvălui îm premieră, va avea formă de melc. O să se rotească după soare - că aşa vreau să fie, un mecanism care costă şi el 300.000 de euro. E o platformă care se învârte continuu. Am vrut să am o casă care se învârte efectiv", explică Mihai Trăistariu.

Ideea i-a venit când se afla în străinătate şi a văzut pentru prima dată o astfel de casă. „Am fost în Germania şi am văzut un român bogat, e adevărat, care are o companie de avioane acolo. Omul locuieşte pe un deal, o casă micuţă, dar care se învârte. Şi-am rămas şocat. Fermecat. Se învârte aşa frumos, încât după o oră schimbi peisajul şi te uiţi pe geam şi vezi altceva, e foarte frumos cum s-a gândit omul ăla."

Deocamdată însă imobilul cântăreţului este doar în stadiul de proiect. „Mi-am făcut calcule, mi-am făcut şi schiţe, proiecte, încă nu am un proiectant, dar am vorbit cu mai mulţi, pentru că e o problemă cu utilităţile. Nu-i trasă încă apa, n-avem gaze, curent electric, acum se lucrează la asta şi pot să mă apuc de lucru pentru casă deja din iarna asta vreau să-i dau drumul proiectului şi din primăvară să lucrez casa. Cred că vara viitoare locuiesc deja în căsuţa mea, aşa mi-am şi dorit", spune Mihai.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, el trebuie să găsească repede o firmă de construcţii serioasă. Iar acest lucru poate fi mult mai greu decât pare la prima vedere. „Am o problemă cu lipsa de încredere, pentru că fiecare îmi dă un preţ, după ce se întâlneşte cu mine mai măreşte preţul şi mă enervează. Nu vreau să fiu minţit. Nimeni nu vrea, cu atât mai mult eu. Eu prin telefon nu le dau detalii. Nu le spun cine sunt, doar cer preţuri, păreri. Şi când mă văd, totul creşte, totul se transformă. Şi de-asta am aşa o... Şi ei pierd, ei sunt fraieri, că, acum le spun cinstit. Dacă o firmă construieşte casa lui Trăistariu, pentru CV-ul firmei, e o chestie. Pentru că, casa mea a fost foarte mediatizată, nefiind încă construită", punctează cântăreţul.

Casa artistului va măsura 500 mp şi va fi făcută din cărămidă. Iar Mihai speră ca temperaturile scăzute din timpul iernii să nu-i dea bătaie de cap. „Fiind chiar la mare, iarna îngheaţă totul acolo, fiind umezeală mare, puternică, igrasie, mucegai, ai probleme cu chestia asta. Dar o să izolez bine şi o să antifonez la maximum şi sper să n-am probleme."

Mihai Trăistariu îşi doreşte să aibă linişte în casa sa şi să fie ocolit de privirile indiscrete. Tocmai de aceea a decis să construiască în curte şi o piscină. „Vreau să-mi fac în curtea o piscinuţă mică, chiar dacă sunt la mare, să fiu eu în curtea mea, în ograda mea, să mă feresc de paparazzi".

În ceea ce-i priveşte pe vecini, artistul nu-şi face probleme, mai ales că pe câţiva dintre aceştia îi cunoaşte deja. „Directorul unei bănci mari, nu-i mai zic numele, din Constanţa... şi-au luat în zonă teren doamna Marioara Murărescu şi Costi Ioniţă", îi trece în revistă Mihai pe câteva dintre persoanele care vor locui aproape de el.

Cântăreţului i-ar plăcea să-şi poată alege vecinii, însă nu are pretenţii exagerate. „Vecini sociabili, cu bun simţ, cumsecade, politicoşi, să nu mă deranjeze, să nu mă-ntrebe nimic, şi să mă lase-n pace. Adică să nu mă chinuie, că eu sunt un om liniştit şi eu n-am să am absolut nimic cu ei şi n-o să-i deranjez în nici un fel. Ba o să le fac bine chiar. Adică, dacă mă deranjează o stradă din zonă care o să aibă două găuri, eu am s-o repar", precizează artistul.

De ce a ales să construiască o casă în loc să cumpere un apartament? Mihai spune că s-a săturat de traiul la bloc şi că vrea să scape de problemele pe care le are cu vecinii din cauză că este iubitor de animale. „Am ajuns să cresc la bloc tot ce am găsit, pisici, câini, şi am probleme cu vecinii, care mi-au închis toate boxele, să nu mai intre pisici în boxe şi vine iarna şi o să îngheţe de frig. Vreau să le construiesc cuşti. La câini am construit eu nişte cuşti. Deci în primul rând am vrut să scap de vecini, să fiu eu liniştit, să fac ce vreau la mine-n casă. am vrut să fiu la mare, să văd marea pe geam. Am vrut să stau la casă şi nu la bloc. Am preferat o casă pentru că vreau să-mi fac şi un studio de înregistrări şi o să-l fac tot acolo", explică fostul componenet al trupei Valahia.

Mihai Trăistariu a vizitat o mulţime de ţări şi spune deschis că s-a gândit de câteva ori să nu se mai întoarcă în România. Nu a vrut însă să renunţe la cariera pe care o are aici. Dar recunoaşte că încă se gândeşte la emigrare. „Dacă aş prinde într-o America sau o Anglia, unde se vorbeşte engleză, chiar m-aş muta. Mi-aş cumpăra casă acolo, mi-aş construi, aş face, m-aş stabili, numai să prindă vreo piesă să pot trăi o perioadă dintr-un hit sau ceva. M-aş muta numai dacă aş semna cu o casă de discuri din America sau Anglia", spune deschis Mihai Trăistariu.


15 November 2010