"În România industria imobiliară este dominată de bărbaţi. În SUA, 80% dintre realtori sunt femei. Dacă ne uităm în urmă, putem constata o creştere semnificativă a doamnelor în domeniu. Sunt convinsă că, în timp, femeile vor predomina. De ce? Doamnele sunt mai flexibile în negocieri, mai tolerante şi mai pro-active. Decizia de cumpărare a unei proprietăţi o ia întotdeauna soţia! O femeie ştie să vorbească aceeaşi limbă cu o alta!"

Sunt argumentele pe care Mihaela Alexandroiu le aduce pentru a-şi susţine părerea referitoare la faptul că, din punct de vedere profesional, femeile pot fi cel puţin la fel de bune ca bărbaţii în domeniul imobiliar. Şi ştie ce spune.

Mihaela are o vechime de 18 ani în acest sector, timp în care a lucrat într-un singur loc: la compania RE/MAX Bastion. Trebuie să precizăm şi să-i mulţumim totodată Mihaelei Alexandroiu pentru că a fost prima doamna care in 1999 a primit cu mare entuziasm proiectul RUN, devenit apoi IMOPEDIA.

Mihaela Alexăndroiu nu are doar o carieră extraordinară, ci şi o familie de invidiat: un soţ care o înţelege şi o sprijină ori de câte ori are nevoie şi doi copii care îi luminează fiecare zi. Şi, chiar dacă este implicată 100% în activitatea pe care o depune la locul de muncă, Mihaela spune că programul este flexibil şi îi permite îmbinarea echilibrată între carieră şi familie. Cu toate acestea, au existat momente în care a fost nevoită să încline balanţa spre viaţa profesională. A făcut sacrificii, însă nu au existat păreri de rău, căci satisfacţiile au fost pe măsură.

"Norocul meu este un soţ care m-a înţeles permanent şi a preluat parte din sarcinile familiale. El nu a uitat niciodată să ia copilul de la grădiniţă sau de la şcoală", spune Mihaela.

În ceea ce priveşte timpul liber, Mihaela Alexandroiu preferă călătoriile lungi în ţări neturistice, precum Cambodgia sau Somalia. De asemenea, îi place să se întâlnească cu prietenii apropiaţi şi să discute câte-n lună şi-n stele.

 

 

6 March 2010