Primul depozit destinat păstrării obiectelor care nu mai au loc în locuinţele bucureştenilor a fost inaugurat luni, în urma unei investiţii de 8 milioane de euro. Depozitul are o capacitate maximă de stocare de aproximativ 13.500 metri cubi, iar aici poate fi păstrat aproape orice, de la haine până la piese auto şi produse alimentare.

sursa:capital.roIdeea acestei afaceri a fost adusă în România de compania Euro Mini Storage, fondată de investitori canadieni.

„Decizia de dezvoltare a unui astfel de serviciu a fost luată în urma unei investigaţii care a scos la iveală faptul ca pe piaţa din România nu există niciun astfel de serviciu de stocare, deşi există necesitatea şi potenţialul dezvoltării pieţei.

Piaţa este pregatită pentru un astfel de serviciu, motiv pentru care credem că va avea succes în viitor", au declarat pentru capital.ro reprezentanţii companiei.

Extindere în 3 ani

Euro Mini Storage intenţionează să-şi extindă serviciile şi în partea de nord a Capitalei, în următorii 3 ani, iar investiţiile ar urma să ajungă la circa 5-7 milioane de euro pentru fiecare unitate.

„Pentru anul în curs, tacticile noastre se concentrează pe amortizarea investiţiei de 8 milioane de euro. Este şi normal să fie aşa, întrucât 2010 este un an de start pentru noi. În acelasi timp, testăm piaţa pentru a identifica în ce măsură este loc de extindere a acestui tip de serviciu", a precizat pentru capital.ro Danu Temelie, managing partner Euro Mini Storage. Acesta a adăugat că până la sfârşitul anului se aşteaptă la un grad de ocupare cuprins între 40 şi 60%.

 


 

Sursa

19 January 2010