Planurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) de a vinde locuinţele ANL nu merg deloc bine. Până în prezent numai 53 de locuinţe construite prin Programul Locuinţe pentru tineri au fost vândute, asta după ce anul trecut mai marii ministerului spuneau că vor să vândă 20.000 locuinţe ANL.

18073-bloc-anl.jpgPotrivit datelor transmise de ministerul condus de Elena Udrea, la solicitarea NewsIn, locuinţele ANL vândute se află în următoarele localităţi: Sebeş, Curtea de Argeş, Nehoiu, Titu, Brad, Slobozia, Iaşi, Piatra Neamţ, Buşteni, Vaslui şi Râmnicu Vâlcea.

"Din vânzarea locuinţelor pentru tineri s-au încasat 5.422.117 lei (n.r. circa 1,3 milioane euro). Sumele obţinute din vânzarea locuinţelor pentru tineri au fost încasate de primării şi virate în contul ANL, urmând a fi folosite pentru construirea de noi locuinţe", se mai arată în datele transmise de minister.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, declara anul trecut că speră să vândă 20.000 de locuinţe ANL, pe care să obţină aproximativ 500 milioane euro. Preţurile de vânzare standard anunţate anul trecut pentru locuinţele ANL erau sub 19.140 euro pentru o garsonieră, sub 27.000 euro pentru două camere, în timp ce apartamentele de trei camere erau cotate la cel mult 36.014 euro.


9 May 2011