Producătorul de uşi de garaj şi rulouri MCA a anunţat că intră pe piaţa certificatelor de carbon, o piaţă care se estimează că va ajunge în următorii ani la 500 mld. dolari. MCA este prima companie din ţară care investeşte în certificate „carbon neutral“ prin intermediul Carbon Solutions Global, firmă recent lansată pe piaţa locală.

27197-mca-power-door_64a8d8a4ee.jpgFondurile obţinute din comercializarea certificatelor de carbon (unul singur corespunde emiterii unei tone de dioxid de carbon) sunt investite în proiecte “verzi”, care dezvoltă sursele de energie regenerabilă nepoluantă. Compania a investit deja în dezvoltarea unor uşi secţionale cu celule fotovoltaice, care captează energia solară şi o utilizează pentru acţionarea uşii şi alimentarea unor consumatori casnici.

“Cererea cea mai mare pentru uşi cu celule fotovoltaice a venit din Franţa, dar chiar şi în România suntem pe cale să implementăm într-un complex rezidenţial acest sistem”, a declarat Ciprian Oprea, director general MCA.

În prezent, energia realizată din resurse regenerabile reprezintă doar 9% din consumul total la nivel mondial, iar obiectivul pentru anul 2020 este de 16%, potrivit The Energy Information Administration.

MCA a realizat în 2011 o cifră totală de afaceri de 8,2 milioane de euro. Până la finele anului 2012, ca urmare a creşterii exporturilor, MCA ţinteşte un avans de până la 10 milioane de euro.

Producătorul exportă regulat în opt state europene, precum Belgia, Franţa, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia, având cea mai mare fabrică de profil din Europa de Est. Fabrica de la Jilava are 120 de angajaţi, o capacitate de producţie de 10.000 unităţi anual şi o reţea de distribuţie proprie de 1.000 de dealeri.

 

Sursa

22 October 2012