După un an de procese, Curtea de Apel Constanţa a constatat nulitatea PUZ-ului staţiunii Mamaia şi a anulat hotărârea aprobată de consilierii locali, veche din 2009, hotărâre prin care fusese aprobat acesta. Sentinţa este definitivă, irevocabilă, executorie şi obligă primăria să aprobe Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al staţiunii care să respecte legislaţia în vigoare.

Sursa: hotnews.roPUZ-ul staţiunii Mamaia nu avea, aşa cum cere legislaţia în vigoare, nici avizele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral şi nici nu deţinea procesul-verbal de delimitare a zonei costiere.

„Din cauza haosului care domneşte în dezvoltarea urbanistica a litoralului, legislaţia în domeniu a fost completată astfel încât planurile urbanistice zonale nu vor fi doar avizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, aşa cum prevedeau vechile reglementări.", se arată într-un comunicat MDRT.

Astfel, pentru zona de litoral, care are un caracter strategic nu doar din punct de vedere turistic şi al mediului, ci şi al siguranţei, fiind vorba despre o frontieră, a fost introdusă o nouă categorie de documentaţii de urbanism. De-a lungul timpului, Mazăre a fost acuzat de mai multe fraude la nivel de acordare de autorizaţii neconforme cu legea. Cel mai răsunător caz a fost probabil în cazul Satului de Vacanţă căruia i s-a extins PUZ-ul. Presa a scris la vremea aceea că mai multe case ale unor oameni obişnuiţi au fost dărâmate pentru ca apoi în locul lor să fie ridicate alte clădiri, cu acordul municipalităţii.


12 May 2011