Radu Mazăre a pierdut lupta pentru cazinoul din Constanţa. Elena Udrea susţine chiar că primarul constănţean a predat de bunăvoie clădirea Ministerului Dezvoltării, după ce el nu a reuşit să o întreţină eficient. Acum urmează să se decidă dacă acest cazino va fi fie cu bani de la bugetul de stat sau din fonduri UE.

Sursa: primaria-constanta.roElena Udrea a anunţat într-o conferinţă de presă victoria pe care a repurtat-o în lupta cu primarul Mazăre. Acesta a predat cazinoul din Constanţa ministerului, iar MDRT are în plan reabilitarea cazinoului fie cu bani de la bugetul de stat, fie din fonduri europene. Totodată, Udrea a ţinut să menţioneze că primarul constănţean abia dacă a reuşit să cheltuiască de 30 de ori mai puţini bani europeni decât ar fi putut să folosească anul acesta.

"Ne bucurăm foarte mult. Totul a pornit de la solicitarea domnului Mazăre de a găsi noi o soluţie pentru cazino. Am găsit-o, s-a supărat că am găsit-o. Mă bucur că a fost de acord să predea cazinoul ministerului. Avem două posibilităţi de a face reabilitarea cazinoului: pe fonduri de la bugetul de stat, din bugetul ministerului, prin Compania Naţională de Investiţii, care poate demara procedura imediat de reabilitare, iar o altă posibilitate pe care am identificat-o în urma vizitei de la Constanţa - atunci când am constatat că domnul primar Mazăre nu a reuşit să cheltuiască decât trei milioane de euro din cele 91 de milioane euro cât are la dispoziţie Constanţa din fonduri europene - am decis să venim în ajutorul primarului şi să-i dăm posibilitatea să finanţeze reabilitarea cazinoului din fonduri europene", a spus Elena Udrea.

Acceptul lui Mazăre de a renunţa la clădirea reprezentativă pentru Constanţa a fost confirmat şi de decizia consilierilor locali, care au aprobat ieri în unanimitate trecerea Cazinoului în administrarea Ministerului Dezvoltării şi Turismului. Totuşi, există şi o serie de condiţii impuse de consilieri: preluarea efectivă a Cazinoului urmează să se facă în termen de trei luni, iar începerea lucrărilor de reabilitare să înceapă în termen de cel mult un an şi trei luni începând de miercuri, 24 august.

Schimbările aduse de MDRT i-au stricat afacerile lui Mazăre

Toate aceste schimbări au dat peste cap planurile lui Mazăre de a vinde Cazinoul din Constanţa, după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv în urmă cu patru ani. Acesta spunea atunci că municipalitatea nu poate să ţină acest obiectiv şi că până în momentul în care cazinoul va fi vândut, va fi întreţinut ca să nu se degradeze. În acel moment, aceiaşi consilierii locali votaseră în şedinţă un proiect de hotărâre privind constatarea încetării contractului de concesiune încheiat de administraţia locală cu SC Queen Investments SRL.

Contractul dintre Primăria Constanţa şi Queen Investments SRL, încheiat în anul 2007, prevedea concesionarea cazinoului pe o perioadă de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea urmând să primească anual 140.000 euro.

Află cum a pornit scandalul între Udrea şi Mazăre


25 August 2011