Mastercard marchează o importantă realizare pentru industrie, relevând fundația viitorului comerțului, prin intermediul noului serviciu global de plăți digitale Masterpass. Noua soluție, cu funcționalități sporite, le permite consumatorilor să efectueze plăți digitale online, în magazine sau în cadrul aplicațiilor comercianților, într-un mod rapid, simplu și securizat, indiferent de dispozitivul sau canalul utilizat. Consumatorii vor putea accesa noua soluție prin intermediul băncii lor. Astfel, Mastercard este prima rețea care oferă un serviciu omni-channel de plăți complet digitale pentru consumatori, instituții și comercianți, utilizând cele mai avansate metode de securizare a plăților disponibile astăzi.

40618-mastercard_contactless_at_cafe.jpgMasterpass, soluția Mastercard ce simplifică plățile de zi cu zi

De la cumpărarea unui bilet de tren de pe dispozitivul mobil, la împărțirea notei de plată direct la masa ta în restaurant, și până la plata cumpărăturilor prin simpla apropiere a telefonului de terminalul POS sau rezervarea unui bilet de avion online, Masterpass simplifică experiența la plată.

Masterpass este disponibil în acest moment la sute de mii de comercianți online sau aplicații, inclusiv Masabi, Office Depot și ParkMobile. Consumatorii vor putea efectua acum plăți prin Masterpass la peste 5 milioane de locații ale comercianților, din 77 de țări care acceptă plăți contactless, incusiv BJ’s Wholesale Club. Funcționalitatea contactless va fi disponibilă inițial deținătorilor de dispozitive Android din Statele Unite ale Americii. Printre comercianții care vor implementa soluția Masterpass in următoarele luni se numără Saks.com, Lord și Taylor.com și aplicația The Cheesecake Factory.

Prin intermediul băncii sau al emitentului pe care l-ai ales

Doar Masterpass le oferă emitenților parteneri posibilitatea de a livra o soluție de plată bancară, complet digitală. Peste 80 de milioane de conturi vor fi activate în mod automat prin intermediul instituțiilor emitente partenere, pe măsură ce programul se va extinde la nivel global. Capabilitățile sporite ale soluției de plată digitală le permite emitenților să se diferențieze de produsele existente, inclusiv aplicații de mobile banking, prin integrarea funcționalității de plată digitală și noi servicii, precum alerte de cumpărături și plata cu puncte bonus.

Primii parteneri care susțin experiența îmbunătățită Masterpass sunt Ally Bank, Associated, Bank of America, Bank of the West, BMO Harris Bank, Capital One, Central Bank, Citi, Fifth Third Bank, First Hawaiian Bank, First Tech Federal Credit Union, Key Bank, People’s United Bank, Security Services Federal Credit Union, SunTrust și Virginia Credit Union. Prin integrarea unor servicii, inclusiv cele de tokenizare cu autentificarea bancară și verificarea deținătorilor de carduri, Masterpass utilizează cele mai avansate metode de securitate disponibile astăzi pentru a proteja consumatorii în fața fraudelor.

Soluțiile compatibile Masterpass ale emitenților din Statele Unite vor fi disponibile spre finalul acestei luni. Până la sfârșitul anului 2016, Europa și Orientul Mijlociu/Africa vor fi următoarele piețe unde va fi introdusă noua soluție Masterpass. Extinderea noului serviciu Masterpass în America de Nord, Europa, America Latină & Caraibe, Orientul Mijlociu & Africa și Asia Pacific va avea loc pe parcursul anului 2016 și în 2017.

“Cu miliarde de posesori de carduri la nivel global, colaborăm cu instuțiile emitente și comercianții pentru a oferi fundația digitală care va răspunde așteptărilor consumatorilor, pentru o experiență de plată familiară și securizată, atât acum, cât și în viitor” a spus Craig Vosburg, președinte piețe America de Nord, Mastercard. “Expansiunea Masterpass reprezintă o evoluție semnificativă a modelului nostru de afaceri. Am concentrat inteligența și viziunea plăților digitale pentru a  oferi consumatorilor și comercianților o gamă vastă de experiențe la cumpărare.”

Evoluția identității brandului

Digitalizarea proceselor din comerț și accelerarea conectivității consumatorilor alimentează o transformare digitală ce va oferi opțiuni de plată optimizate. Dovadă a încrederii și optimismului nostru cu privire la această transformare, Mastercard introduce o evoluție a identității de brand – simplificată, modernizată și optimizată pentru a fi cât mai relevantă, într-o lume din ce în ce mai digitală. Această identitate de brand începe cu un nou simbol al brandului, și se va dezvolta într-un design holistic cu declinări inovatoare, sofisticate și incluzive în fiecare dintre locațiile din lume.

“Mastercard este unul dintre acele branduri unice, imediat recognoscibil oriunde pe glob,” a afirmat Raja Rajamannar, chief marketing and communications officer, Mastercard. “Pentru a prospera în această lume nouă, digitală, unde afacerile se mișcă mai rapid decât oricând, vrem să modernizăm și să elevăm brandul într-un design simplu și elegant, însă indubitabil Mastercard.”

Noua identitate de brand, incluzând cel mai complet design de brand introdus vreodată în cadrul Mastercard, va fi încorporată în toate produsele, experiențele și comunicările Mastercard, începând cu Masterpass la finalul acestei luni și continuând cu Mastercard în toamnă.

Despre Masterpass 

Viziunea Masterpass este de a susține toate formele de comerț pentru a răspunde celei mai vaste game de experiențe la comercianți și nevoi ale consumatorilor. Masterpass stochează toate informațiile despre plată, inclusiv detalii ale cardurilor atât din rețeaua Mastercard cât și din alte rețele de plată, informațiile de livrare și preferințele de plată într-un loc sigur și convenabil. Cu Masterpass, poți efectua plata online sau în cadrul aplicațiilor comercianților, prin simpla apăsare a butonului Masterpass și autentificare pentru finalizarea tranzacției. În magazinele fizice, este suficient să apropii dispozitivul tău de POS-ul contactless pentru a efectua plata. Masterpass folosește cele mai avansate metode de securitate disponibile astăzi, incluzând tokenizarea, care asigură că informațiile sunt protejate.

Masterpass le permite instituțiilor emitente să își dezvolte propria soluție de plăți digitale utilizând Masterpass API și SDK, în timp ce comercianții pot utiliza Masterpass API și SDK pentru a integra checkout-ul online și în cadrul aplicațiilor mobile. Masterpass este în prezent disponibil în 33 de piețe la nivel global, cu planuri de extindere către trei noi piețe până la finele acestui an. Puteți găsi o listă a comercianților care acceptă Masterpass, atât online cât și în cadrul aplicațiilor, pe pagina , în timp ce informații despre comercianții care acceptă Masterpass în locații fizice sunt disponibile aici.

Despre Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: @MastercardNews, participati la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri. 

# # #

 

20 July 2016