Primăvara poate începe cu o vacanţă! Pentru că nu este sezon de vârf, ofertele de 1 Martie au preţuri atrăgătoare. Astfel, pentru mulţi, weekend-ul care bate la uşă va fi unul prelungit. Potrivit reprezentanţiilor agenţiilor de turism, majoritatea celor care au cumpărat o minivacanţă de 1 Martie au ales să petreacă şi ziua de luni departe de casă.

sursa:http://ludmilag.files.wordpress.com"Pachetele turistice de 1 Martie sunt concepute asemenea celor de Ziua Îndrăgostiţilor. Bărbaţii sunt cei care iau decizia de a pleca în vacanţă, oferind astfel un cadou frumos doamnelor şi domnişoarelor.

Cele mai potrivite sunt destinţiile de munte din România, dar şi litoralul Mării Negre, unde gazdele hotelurilor deja se pregătesc să-şi întâmpine oaspeţii. Personalul decorează camerele cu flori, oferă turiştilor cine romantice, acces gratuit la jacuzzi, spa. Meniurile culinare includ fructe de mare, cocktailuri, dulciuri în culori şi forme speciale" (Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro).

Şi aşa cum ne-am obişnuit, indiferent de sezon sau sărbătoare, Poiana Braşov este în topul preferinţelor când vine vorba de o escapadă la munte.

Mărţişor la Poiana Braşov (www.bestourism.ro )

Oferta este valabilă în perioada: 26.02 - 02.03.2010
490 RON/persoană/pachet, 2 nopţi
cazare cu demipensiune, zilnic five o' clock tea (ceai, cafea, prăjituri de casă).

Bran, o altă destinaţie pe gustul turiştilor. Şi aici, pensiunile au mereu oaspeţi atraşi de frumuseţea locurilor şi de posibilităţile de distracţii din zonă.

Pensiunea Portocala Mecanică (www.pensiuni-bran-moeciu.ro)
Perioada 27.02 - 02.03.2010
Cazare: 200 RON/persoană

O vacanţă în Bucovina poate fi un cadou excelent de 1 Martie. Ospitalitatea gazdelor, frumuseţea locurilor şi bucatele ales pregătite la pensiunile şi hotelurile din zonă , i-au determinat pe mulţi turişti să îşi îndrepte paşii în această perioadă spre acest colţ de ţară.

"Ne aşteptăm oaspeţii cu preparate specifice zonei. Ca să vă facem un pic de poftă, vă enumerăm câteva: sarmale în cuib, raţă pe varză, ciulama de hribi, pastramă de oaie cu brânză şi mămăliguţă, ciorbă de hribi, tochitură bucovineană, pastrav la cobză, papanaşi, plăcinte poale-n brâu. Toate aceste bunătăţi vor fi udate din belşug cu afinată, pălincă, vinul casei. Despre peisajele superbe din zonă cred că nu mai are sens să vă povestesc. Şi un amănunt foarte important pentru cei care vin cu copiii, la hotel avem un loc de joacă unde cei mici se vor distra negreşit lasându-i pe părinţii să respire" ne-a declarat Lucreţiu Bilius, managerul pensiunii Perla Bucovinei.

Perla Bucovinei (www.perlabucovinei.ro)

Perioada 27 februarie - 1 martie
400 RON/pachet două persoane
2 nopţi de cazare
cu demipensiune

"Dacă sunteţi o persoană activă şi ajungeţi la Voroneţ, sigur nu o să vă plictisiţi. Puteţi merge la clubul de echitaţie din zonă sau la schiati. Pârtia este deschisă şi noaptea, iar tunurile de zăpadă funcţionează non stop. De asemena, traseele montane sunt o atracţie în zonă, la fel şi pelerinajele la superbele mănăstiri. Şi tot la distracţii amintim şi paint ball-ul," ne-a spus Corina Mititelu, manager pensiunea Popasul Domnesc.

Popasul Domnesc (www.popasuldomnesc.ro)
Perioada 27 februarie - 2 martie
300 RON/cameră
3 nopţi cazare
pentru două persoane

Cei cărora le este dor de Marea Neagră pot da o fugă pe litoral. Unii hotelierii sunt pregătiţi.
"În Mamaia se găsesc multe locuri pentru promenade, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, terenuri de minigolf, pizzerii, terase, restaurante, locuri de distracţie. Hotelurile le oferă turiştilor ocazia de a se răsfăţa de 1 martie într-un decor luxos. Nu lipsesc programele artistice şi tombolele cu premii surpriză. Pentru turiştii care vor să se distreze seara au la dispoziţie numerose cluburi şi discoteci pentru toate gusturile şi buzunarele atât în Mamaia, cât şi în Constanţa" susţine Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.


26 February 2010