Timişorenii au ieşit astăzi în stradă în semn de protest împotriva mafiei imobiliare din oraş. Aproximativ 100 de persoane au protestat astăzi, la iniţiativa filialei timişorene a Noii Drepte.

14564-timisoara2.jpgTinerilor din Noua Dreaptă li s-au alăturat şi Naţionaliştii Autonomi. Manifestanţii şi-au început marşul în Piaţa Traian, au trecut prin faţa Prefecturii Timiş şi l-au încheiat în Piaţa Unirii.

Sunt cunoscute în Timişoara mai multe cazuri în care în special etnici romi încearcă să pună mâna pe apartamente din imobile de patrimoniu, hărţuindu-i pe ceilalţi locatari în modul cel mai grotesc.

Teroare în casa scării, copii bătuţi şi injurii - sunt numai câteva exemple de metode folosite de unele persoane care încearcă să ocupe cele mai frumoase clădiri din oraş.

Agasaţi de asemenea acţiuni, vecinii fie decid să se mute, fie să le vândă romilor locuinţele în care au trăit zeci de ani în linişte.

Semnal de alarmă

"Nu vrem să fim un neam de infractori" a fost sloganul scandat de cele mai multe ori.

"Vrem să trăim într-un oraş fără infractori. Am ajuns să fim consideraţi hoţii Europei, din cauza nepăsării şi îngăduinţei unor autorităţi care nu impun legea. Am iniţiat acest marş deoarece am primit mai multe apeluri din partea unor cetăţeni care au probleme cu, să le spunem, colocatarii. Ne-am gândit că marşul este varianta cea mai bună pentru a trage un semnal de alarmă, pentru a le spune timişorenilor că nu e bine să tolereze astfel de infracţiuni", a declarat unul dintre organizatori.

Lipsă de reacţie

Potrivit liderului Noii Drepte, Filiala Timişoara, Andrei Ursoiu, acest marş este un semnal de alarmă adresat autorităţilor din cauza creşterii infracţionalităţii, în ultima perioadă, precum şi din cauza lipsei de reacţie faţă de mafia imobiliară din oraş.

El a precizat că protestul nu are niciun fel de conotaţii etnice. "Marşul este organizat pentru un oraş mai sigur, împotriva infracţionalităţii crescânde. Mafia imobiliară, cerşetorii şi tâlharii sunt conduşi şi de ţigani, şi de români", a spus Ursoiu.


Sursa

25 October 2010