Marfin, o bancă de talie redusă cu acţionariat cipriot, a tăiat până la 1,4 puncte procentuale din marjele de dobândă la creditele imobiliare în lei şi euro şi a eliminat comisioanele de anliză şi administrare credit pentru clienţii care solicită un împrumut până la sfârşitul lunii ianuarie.

14890-egnatia.jpgLa creditele în euro, banca percepe o marjă fixă de 4,8% peste indicatorul Euribor la trei luni, în timp ce la lei marja este de 5,5% peste Robor la trei luni. "Pentru clienţii care au nevoie să-şi planifice cheltuielile lunare ştiind care va fi rata la credit în perioada următoare, am conceput o ofertă valabilă pentru creditele în euro, cu dobândă fixă de 5,8% pe an în primii trei ani", au declarat reprezentanţii băncii.

După trei ani dobânda devine variabilă, fiind formată din Euribor la trei luni şi o marjă fixă de 4,5%. Pentru un credit în valoare de 50.000 de euro pe 30 de ani, la o dobândă fixă de 5,8% pe an în primii trei ani şi variabilă ulterior, rata lunară ajunge la 293 de euro, suma totală de rambursat fiind de 103.226 de euro. Ciprioţii încearcă să reia creşterea cotei de piaţă, după ce au frânat brusc anul trecut, şi vizează să ajungă la 1% până în decembrie.


Sursa

5 November 2010