Experimentele efectuate au scos la iveala faptul ca panourile radiante heat-x genereaza o reducerea a consumului de energie electrica de aproximativ 50% in comparatie cu alte sisteme de incalzire. Dat fiind randamentul extrem de mare al panourilor, orice amplasare a acestora intr-un spatiu de locuit va genera o economie cuprinsa intre minim 30% si maxim 65%. In plus, odata montate aceste panouri, placile cu radiatii infrarosii nu necesita revizii, prin urmare nu genereaa costuri. Nu are ce sa se defecteze sau sa se imbacseasca la o astfel de placa. Ca si instalatia electrica, acestea trebuie inlocuite sau reinoite o data la 30 de ani.

14865-panou.jpgLa baza acestor panouri stau razele infrarosii. In acelasi mod in care Soarele incalzeste planeta noastra, panourile heat-x emit unde infrarosii, producand caldura. La aceasta se adauga faptul ca undele se reflecta din peretii incaperii, asigurand in acest fel o incalzire unitara mult sporita celei clasice, dar si mai economica.

Inca un lucru important, caldura emisa de panourile heat-x este inmagazinata si in pereti, astfel incat peretii vor emana la randul lor caldura, reducand astfel necesarul caloric de incalzire al unui spatiu. ndele infrarosii sunt forma de energie ce are capacitatea de a incalzi obiectele fara sa incalzeasca zona limitrofa obiectului. Pentru multi ani a fost folosita in scopuri terapeutice si medicale, drept care poate fi considerata mai mult decat sigura.

Spre deosebire de sistemele conventionale de incalzire, care folosesc carburanti traditionali (de la lemn si terminand cu gazul), toate acestea emit noxe. Panourile heat-x sunt printre putinele alternative pentru un mediu curat, pentru ca folosesc exclusiv energie electrica.

In plus, datorita randamentului crescut, aceste panouri nu pierd caldura, economisind astfel si energia electrica consumata, iar pentru acest fapt este inca o data ecologic.

Premiul cel mare consta intr-un voucher in valoare de 12 milioane pentru amenajarea unei locuinte cu panouri radiante. Acesta este oferit de catre compania Apullum 94 prin partenerii acestora, firma Heat-X.

 

4 November 2010