Sectorul 1 al Capitalei se alătură campaniei naţionale „Marea Debarasare", iniţiată de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

13978-2j.pgAstfel, vineri, 1 octombrie, şi sâmbătă, 2 octombrie, cetăţenii sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe. Deşeurile vor fi ridicate de firma Romprest - prestatorul serviciului de salubritate din sectorul 1, în colaborare cu Asociaţia „Environ", în cadrul campaniei naţionale „Marea Debarasare".

Echipamentele electrocasnice colectate vor fi preluate de către Asociaţia „Environ" în vederea tratărilor ecologice, valorificării şi reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

Totodată, autorităţile locale din sectorul 1 al Municipiului Bucureşti derulează împreună cu Romprest şi Asociaţia „Environ", o campanie proprie de ridicare gratuită a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice de la domiciliu, în a doua duminică a fiecărei luni.


30 September 2010