Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a încheiat negocierile pentru achiziţionarea liniilor de producţie pentru panouri de polistiren expandat deţinute de compania Zentyss în Buzău şi în Arad.

26199-barbut_03_ad5a8392cd.jpgPrin această achiziţie capacitatea de producţie AdePlast va creşte la 1,1 milioane de metri cubi de polistiren anual.

„Linia de producţie pentru polistiren expandat grafitat va fi mutată de la Buzău la Ploieşti, iar linia de producţie pentru polistiren expandat de la Arad o vom muta la Oradea în timpul iernii, urmând să producă la capacitate maximă din primăvară. Prin această achiziţie ne-am consolidat centrele industriale de la Ploieşti şi Oradea, Adeplast devenind cel mai important producător naţional de polistiren expandat, din punct de vedere al capacităţii de producţie şi al acoperirii teritoriale”, declară Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast.

Producătorul are ca ţintă optimistă pentru acest an creşterea cifrei de afaceri cu 20%, de la nivelul de 33,7 mil. euro raportat anul trecut.

“Chiar dacă situaţia economică este extrem de dificilă, noi suntem într-un moment de expansiune. Astfel că, în plin proces investiţional, prin dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Cordun-Neamţ, am decis să facem această achiziţie pentru consolidarea producţiei de polistiren. Mai mult decât atât, decizia este conformă cu principiile strategice pe care le aplicăm în această companie de ani de zile şi anume că AdePlast nu se vinde, AdePlast cumpără”, precizează proprietarul companiei.

Marcel Bărbuţ (55 de ani) ocupă poziţia 156 în ultima ediţie a Top 300 Capital, în urcare de pe locul 205 ocupat cu un an înainte, şi are o avere estimată la 38-40 mil. euro.

 

Sursa

31 August 2012