Lanţul de librării Diverta, înregistrat pe firma Pro Express Retail, aflată în insolvenţă, a depus la sfârşitul săptămânii trecute planul de reorganizare întins pe 19 luni, care prevede continuarea activităţii şi conversia în acţiuni a datoriilor creditorilor chirografari speciali, plan care aşteaptă votul creditorilor în maximum 30 de zile.

18705-16-radu-octavian-rtc.jpgCompania, controlată de omul de afaceri Octavian Radu (desen), îşi mai propune în planul de reorganizare să achite datoriile către creditorii garantaţi, cele către bugetul de stat, şi parţial datoriile către salariaţi.

În tabelul preliminar al creditorilor, publicat de Casa de Insolvenţă Transilvania, se face referire la patru tipuri de creditori: cei cu creanţe garantate, unde se regăsesc Alpha Bank, Piraeus, cei cu creanţe salariale, cei cu creanţe bugetare, dar şi cu creanţe chirografare precum Bucureşti Mall din Vitan sau AFI Palace Cotroceni, dar şi furnizori ca Audio Visual România, Ara Toys, Cat Music, Ideea Music şi alţii.

Pentru creditorii chirografari speciali achitarea datoriilor se va face prin conversia lor în acţiuni, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania, care nu a menţionat însă cine sunt creditorii care vor primi acţiuni şi nici pachetul pe care aceştia l-ar putea primi.

"Planul de reorganizare a fost deja discutat cu principalii creditori ai companiei şi are toate şansele de aprobare", a spus Andreea Anghelof, senior partner al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al librăriilor. Pro Express Retail a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 21 mil. euro, iar pentru anul acesta estimează 19 mil. euro. În prezent, Diverta operează 47 de magazine în 32 de oraşe, cu o suprafaţă de retail de 19.500 mp şi cu 375 de angajaţi.


Sursa

30 May 2011