Investitorul austriac Immofinanz deţine acum în proporţie de 100% centrul commercial Polus Center din Constanţa. Potrivit www.eurobuild.pl, austriecii au devenit proprietarii mall-ului de la malul Mării Negre după ce au cumpărat restul de 85% dintre acţiunile companiei de la Trigranit, pentru suma simbolică de un euro/acţiune.

Austriecii au preluat însă datoriile care însumează nu mai puţin de 40 de milioane de euro.

sursa foto:zf.roMall-ul Polus Center va fi finalizat în prima jumătate a anului viitor şi va avea suprafaţa de 50.000 mp. În acest centru comercial va fi deschis un hipermarket Auchan, pe lângă celelalte 200 de magazine. Mall-ul din Constanţa, pentru care este necesară o investiţie de aproximativ 140 de milioane de euro, va beneficia şi de un cinematograf multiplex, dar şi de 2.200 de locuri de parcare.

Immofinanz este acţionarul majoritar al Immoeast, care deţine centrele comerciale Armonia Arad, Euromall Piteşti, dar şi proiectul West Gate din Craiova, care nu este însă finalizat. În plus, Immoeast este cel mai mare proprietar de birouri din Bucureşti, cu un portofoliu care cuprinde parcurile de afaceri IRIDE, Victoria Park, S-Park sau imobilele Băneasa Airport Tower, Bucharest Corporate Center sau Global Business Center.

Austriecii deţin în România şi terenuri cu suprafaţa totală de 181 de hectare.

 

10 June 2010