Electroputere Parc va fi primul mall deschis în Craiova, chiar dacă a fost ultimul anunţat dintre cele trei mari centre comerciale promise oltenilor. Dintre celelalte două proiecte, la Adora Mall lucrările sunt abia la început iar la West Gate sunt deocamdată doar ruine.

20799-electroputere.jpgRămâne de văzut dacă Adora Mall va fi deschis anul viitor sau nu, un factor decisiv în acest sens fiind, pe lângă problemele legate de finanţări sau găsirea de chiriaşi, capacitate de absorbţie a pieţei.

„În prezent, situaţia economică a oraşului Craiova şi a judetului Dolj nu oferă perspective de funcţionare optimă pentru mai mult de un centru comercial de mari dimensiuni. Pe termen mediu şi lung, când puterea de cumpărare va mai creşte, putem vorbi de două cente comerciale" a declarat Răzvan Sin, Head of Retail Department, DTZ Echinox. DTZ este agentul exclusiv de leasing al proiectului Electroputere Parc.

Pe de altă parte, cei de la DTZ amintesc faptul că de retail-ul din Craiova a avut până în prezent foarte puţine spaţii moderne. Asta în ciuda faptului că există un potenţialul de creştere a consumului, ca urmare a apropierii de uzina Ford şi de dezvoltărilor adiacente.

Încurajaţi de faptul că sunt primii pe piaţă dar şi de gradul mare de preînchiriere, K & S Developments, proprietarii viitorului mall, au mărit şi suprafaţa închiriabilă de la 55.000 de metră pătraţi cât a fost în planul iniţial la 71.000 mp. Dacă mall-ul avea deja în martie 80% din suprafaţă rezervată, în prezent este pre-închiriat în proporţie de 92%.

Printre cei mai noi chiriaşi anunţaţi se numără H&M şi grupul Inditex (pentru magazine Zara, Bershka, Pull & Bear şi Stradivarius). Inditex a închiriat o suprafaţă de peste 3,500 mp iar retailerul suedez a contractat 1.600 mp. Printre celelalte nume care au semnat recent contracte sunt LC Waikiki (pe 950 mp), Douglas, Office Shoes, Killtec, Sensiblu, Gatta, Pet Center, cafeneaua Segafredo şi Elvila, un magazin de mobilă românesc, care va deschide o unitate de 3.000 mp.

Acestea se adaugă altor retaileri care au semnat la începutul anului. Dintre aceştia amintim: Decathlon, C&A, New Yorker, Domo, Altex, Takko, Orsay, Deichmann, Leonardo, Diverta, Toyplex, Bata, Otter, Yves Rocher, Banca Transilvania şi Zvon Café.

Ce este inedit cu acest mall este faptul că dezvoltatorul a ales să profite de halele existente pentru găzduirea noilor comercianţi. Mai precis, halele, deşi vechi de 40 de ani, sunt doar reabilitate şi nu demolate. Astfel, valoarea investiţiei poate fi mult mai redusă decât dacă s-ar lua totul de la zero.


Sursa

7 September 2011