Dezvoltatorul BelRom va demara construcţia unui nou mall în Capitală în cea de-a doua jumătate a acestui an, în cartierul Colentina.

16742-coridor_principal_electroputere_parc_craiova_51.jpgUn nou mall îşi va face apariţia pe harta Bucureștiului anul viitor. Fosta platformă Helitube din Colentina se va transforma într-un centru comercial cu suprafață închiriabilă de 55.000 mp, iar investiția necesară se ridică la 100 de milioane de euro.

"Am cumpărat un teren la un preț extrem de mare, în 2007, atunci când prețurile au luat-o razna. Proiectul din Colentina va fi pe aceeași structură ca și cel de la Craiova (Electroputere Parc). Suntem în stadiul de a semna contractele cu o ancoră, iar după ce vom obține toate avizele, vom obține finanțarea. Ținta noastră este de a demara lucrările de construcție în trimestrul III al acestui an și dorim să-l finalizăm în trimestrul IV al anului 2011", de declarat Steven Van Den Bossche, partener K&S Developments.

Electroputere Parc din Craiova se deschide la sfârșitul acestui an

Astăzi, compania a anunțat că proiectul comercial pe are îl dezvoltă în Craiova - Electroputere Parc (foto) este deja închiriat în proporție de 80%, iar la sfârșitul acestui an va fi inaugurat. Investiția în proiect de ridică la 90 de milioane de euro și este finanțat de Unicredit Țiriac Bank.

Răzvan Sin, șeful departamentului de retail din cadrul DTZ Echinox, compania care se ocupă de închirierea spațiilor, spune că până la deschidere, centrul comercial va fi închiriat în proporție de 100% și speră ca negocierile cu retailerul H&M să se finalizeze în curând.

În plus, dezvoltatorul ia în calcul și extinderea Electroputere Parc. "Avem în plan și extinderi, așa cum am făcut-o și în cazul celorlaltor malluri, cum este și cel din Sibiu. Vom urmări cererea de pe piață, iar dacă în 2012 avem cerere, ne putem extinde. Am preferat să facem un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 30.000 mp, și asta pentru că unul cu o suprafață de 40.000 - 50.000 mp ar fi mult mai greu de închiriat. Ne așteptăm la venituri anuale din chirii de 4,5 - 5 milioane de euro", a mai adăugat Van Den Bossche. În cazul în care mallul din Craiova va fi extins, dezvoltatorull va mai cumpăra teren de la Electroputere.


Sursa

4 March 2011