Miercuri, la ora 12.00, primarul sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone va inaugura noua clădire a Pieţei Progresul, situată pe Şoseaua Giurgiului din Capitală. Aceasta a fost construită din temelii şi este situată vis-a-vis de vechea clădire a pieţei.

15845-foto-2.jpgNoua piaţă, a cărei construire a început în iunie 2010, are o suprafaţă de 1.600 m², regim de înălţime P+1, şi include spaţii de vânzare şi tarabe de fructe şi legume. De asemenea, piaţa beneficiază de instalaţii de climatizare, reţea de apă şi canalizare, două centrale termice, sistem de alarmă şi anti - incendiu, grupuri sanitare, iluminatul fiind asigurat cu lămpi tip neon.

La parterul clădirii au fost amenajate 13 spaţii în care se comercializează produse alimentare, precum mezeluri şi brânzeturi, dar şi 120 de tarabe pentru fructe şi legume, la etaj găsindu-se 10 spaţii cu produse nealimentare - confecţii, textile, încălţăminte şi articole de uz casnic.

„Locuitorii Sectorului 4 vor putea să-şi achiziţioneze produse direct de la producători autohtoni, veniţi din toate colţurile ţării, într-un spaţiu ultramodern, care corespunde exigenţelor europene în domeniu", a declarat Cristian Popescu-Piedone, Primarul Sectorului 4.

15847-foto_1.jpgÎn perioada imediat următoare, în momentul în care vremea o va permite, Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4 va amenaja şi o parcare de 50 de locuri. De asemenea, şi clădirea în care a funcţionat până în prezent piaţa va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

Valoarea totală a investiţiei pentru construirea noii Pieţe Progresul este de 2,94 milioane de lei, fără TVA, sumă care provine din fondurile proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, realizate prin încasarea taxelor specifice activităţilor desfăşurate.



4 January 2011