Magazinul Bucuresti din Capitala trebuie sa intre in posesia mostenitorilor constructorului, potrivit unei decizii definitive a Inaltei Curtie de Casatie si Justitie (ICCJ), care a respins cererea de revizuire a unei sentinte similare, introdusa in anul 2007 de conducerea Societatii Bucuresti.

sursa: reporter-special.radiolynx.roInalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv si irevocabil, in urma cu doua zile, sa respinga o cerere de revizuire facuta de conducerea societatii Bucuresti SA, precizeaza Mediafax.

Potrivit avocatului, Sectia Civila a instantei supreme a decis, in 21 februarie 2007, prin sentinta irevocabila, restituirea imobilului in care functioneaza Magazinul Bucuresti catre mostenitorii constructorului, respectiv catre Oltea Doina Croitoru, Valentin Chelaru Bucur si Roxana Viorica Panaitescu.

Cosoveanu a aratat ca la momentul la care cei trei mostenitori le-au solicitat reprezentantilor Societatii Bucuresti SA sa le lase in posesie imobilul, acestia au introdus cererea de revizuire a sentintei, solicitarea fiind dezbatuta de judecatori timp de peste doi ani.

In urma deciziei prin care instanta suprema a respins luni, irevocabil, aceasta cerere de revizuire, ramane in vigoare sentinta irevocabila din februarie 2007, iar mostenitorii pot trece la executarea acesteia.

Avocatul Cosovanu a precizat insa ca nu se va trece inca la executarea silita a acelei sentinte.

Aparatorul a precizat ca, miercuri, a fost transmisa o notificare catre conducerea Societatii Bucuresti prin care s-a prezentat solutia instantei supreme si s-a solicitat un punct de vedere privind actiunile ulterioare.

Avocatul a mai aratat ca daca membrii conducerii Societatii Bucuresti nu vor lasa de bunavoie imobilul in posesia celor pe care ii apara va trece la procedura executarii silite a sentintei.

Procurorii anticoruptie anuntau, in 2004, ca efectueaza cercetari preliminare legate de mai multe acuzatii de coruptie la adresa primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.


 

Sursa

12 February 2010