În 2012 va fi inaugurat un nou hotel la Cairo, în Egipt. Este vorba despre Ritz-Carlton Palm Hills, care va avea 160 de camere. 

sursa:luxist.comPotrivit www.luxist.com, dezvoltatorul acestui proiect, OBMI Resort Design, vrea ca noua clădire să nu fie doar grandioasă, ci şi… verde.

Aşadar, 13 experţi avizaţi de LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) vor participa la proiect şi vor face tot posibilul pentru a diminua cantităţile de resurse necesare funcţionării hotelului Ritz-Carlton din Cairo.

Camerele noului hotel vor avea o privelişte de vis, iar turiştii care se vor caza aici vor putea vedea piramidele din Giza. Hotelul va avea spa, club de golf, două săli de bal şi o piscină cu un design deosebit. 

Conform declaraţiilor preşedintelui OBMI, Doug Kulig, hotelul va avea coloane din metal, concepute în aşa fel încât să confere construcţiei aerul elegant al plantei de papirus.  

O altă sursă de inspiraţie a constructorilor care vor ridica Ritz-Carlton Palm Hills este reprezentată de canalele antice de irigaţii care se aflau de-a lungul Nilului.

 

8 December 2009