Lovitură grea pentru Primarul General, Sorin Oprescu, Elena Udrea a cerut Inspectoratului Teritorial de Construcţii Bucureşti încetarea tuturor lucrărilor la proiectul diametralei Buzeşti-Berzei. Suspendarea este valabilă până la elaborarea unui proiect care să respecte legea. Se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării.

Sursa: agerpres.roÎn prezent, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se află pentru avizare un nou Plan Urbanistic Zonal. Decizia vine în urma anulării Planului Urbanistic Zonal şi suspendarea autorizaţiilor de construire pentru şantier.

Ministrul Elena Udrea a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale pe tema construcţiei diametrala Buzeşti-Berzei, în urma căreia s-a convenit ca MDRT să organizeze o dezbatere publice pe tema acestui proiect.

„Dorim ca Bucureştiul să beneficieze de un proiect care să pună în valoare patrimoniul construit dar şi să rezolve problema de trafic din zonă, iar în momentul în care această soluţie va fi găsită vom acorda tot sprijinul pentru finalizarea cât mai rapidă a investiţiei" a declarat Elena Udrea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Inspectoratul Teritorial de Construcţii Bucureşti se va asigura de respectarea hotărârii luate astăzi şi va lua măsurile legale pentru oprirea lucrărilor aflate acum în derulare.

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu susţinea înainte de demararea lucrărilor că după finalizarea diametralei rutiere nord-sud, Bucureştiul va putea fi traversat de şoferi în cel mult un sfert de oră. Diametrala ar trebui să facă legătura între Piaţa Victoriei şi Piaţa George Coşbuc, cu traversare subterană a dealului Parlamentului.

2 June 2011