Radu Lucianu, 42 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi imobiliari de pe piaţă, a părăsit conducerea firmei CB Richard Ellis, gigantul american care a intrat direct pe piaţa locală în 2008, când a cumpărat firma Eurisko.

17367-16-radu-lucianu.jpgEl va fi înlocuit pe poziţia de managing director de către Răzvan Iorgu, cel care ocupa anterior poziţia de Chief Operating Officer, a anunţat firma CB Richard Ellis.

Lucianu intenţionează să rămână în imobiliare, dar vizează un proiect pe cont propriu. El s-a angajat la Eurisko în 1999, după ce lucrase timp de şase ani ca inginer metalurg în cadrul firmei Romprim. A fost activ în special în zona departamentului de birouri, iar în decurs de şapte ani, la momentul plecării lui Andrei Pănculescu, fost director general al Eurisko, Lucianu şi Alexandra Dimofte au devenit managing partneri ai firmei, care la acea vreme ocupa a doua poziţie pe piaţa de consultanţă imo­biliară, după Colliers Interna­tional.

Creşterea pieţei imo­bi­liare din acea perioadă a determinat la începutul anului 2008 intrarea directă a companiei CB Richard Ellis în România, când americanii au cum­părat Eurisko pentru 24 mil. euro, după un an 2007 în care firma locală realizase venituri de 14,4 mil. euro şi un profit net de 2,4 mil. euro. Americanii l-au desemnat atunci pe Lucianu managing director şi au bugetat la acel moment creşterea veniturilor la 25 de milioane de euro. Piaţa însă s-a prăbuşit, iar în 2009, singurul an pentru care sunt informaţii financiare cu privire la activitatea CBRE în România, veniturile firmei s-au ridicat la 2,05 mil. euro, în timp ce pierderile au fost de 2,3 mil. euro.

Reprezentanţii CB Richard Ellis spun că Lucianu a plecat după expirarea mandatului.


Sursa

4 April 2011