Gradul de ocupare a birourilor londoneze a scăzut cu 40% în acest an. Spaţiile office de clasa A din marile capitale europene vor urma, potrivit estimărilor, un trend ascendent al preţurilor în următoarele şase luni.

Primul semestru din 2009 ar putea marca pragul minim atins de piaţa spaţiilor de birouri la nivel internaţional, deşi scăderi ar mai putea avea loc până la sfârşitul acestui an.

Cea care deschide procesiunile de revenire este Londra. Potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă imobiliară King Sturge, spaţiile de birouri de primă calitate din capitala britanică au fost ţinta achiziţiilor încă de la începutul lui 2009.

„Londra este, în mod evident, în centrul atenţiei multor investitori, de vreme ce găsirea unor proprietăţi de calitate la nivel de continent este încă dificilă", spune Chris Gore, de la King Sturge, London City Investment.

În acest context, Angus McIntosh, directorul departamentului de Research al grupului King Sturge, îndeamnă la valorificarea oportunităţii de a investi, deoarece va avea durată limitată.

„În următoarele şase luni, preconizăm că preţurile proprietăţilor comerciale de top din oraşele-cheie ale Europei vor începe să crească, urmând trendul iniţiat deja în Londra. Până în primăvara anului 2010, investitorii care încă nu au achiziţionat proprietăţi vor fi ratat minimumul pieţei", afirmă specialistul King Sturge.



Sursa

14 October 2009