E clar: locuitorii din Voluntari vor ca oraşul lor să devină sector al Capitalei.

sursa:metropotam.ro/Ei au votat pentru luarea acestei decizii în cadrul unui referendum organizat în aceeaşi zi cu alegerile.

"Referendumul a fost validat din ambele puncte de vedere: o dată, pentru că au votat 54% din numărul total de alegători prezenţi pe listele electorale, iar 76% dintre alegători au votat pentru tranformarea în sectorul 7", a declarat pentru NewsIn Dan Răşică.

Următorul pas este organizarea unui referendum la nivelul judeţului Ilfov, întrucât această propunere implică schimbarea structurii administrativ-teritoriale a judeţului. Ulterior, şi locuitorii Capitalei vor fi consultaţi cu privire la anexarea oraşului Voluntari la Bucureşti, ca sector al acestuia, tot prin intermediul unui referendum.

"Ulterior, se va face o hotărâre de guvern prin care se schimbă practic zona administrativ-teritorială a capitalei. Dacă Voluntariul ar deveni sector al Bucureştiului, s-ar afla undeva pe locul al treilea, ca întindere teritorială. Are 3.740 de hectare, deci aproximativ 37,4 de kilometri pătraţi", susţine purtătorul de cuvând al Primăriei Voluntari.

Cu câteva zile înaintea referendumului, pe 18 noiembrie, şapte asociaţii de locatari şi proprietari din Pipera, aflaţi în zona administrată de oraşul Voluntari au cerut, într-un comunicat separarea de acesta, concomitent cu anexarea la sectorul 1 sau 2 din Bucureşti.

"Ei nu exclud posibilitatea de a avea o administraţie locală independentă, cu primărie proprie şi consiliu local propriu", se arăta în comunicatul de presă transmis pe 18 noiembrie, în care se mai menţiona că "majoritatea locuitorilor din Pipera, zonă administrată de primăria Voluntari, sunt total împotriva acestui proiect".

În schimb, oficialul Primăriei Voluntari spune că potrivit datelor oficiale de la referendum, locuitorii din Pipera au votat în proporţie de 73% pentru transformarea oraşului în sector al Bucureştiului.




25 November 2009