Şapte asociaţii de locatari şi proprietari din Pipera, aflaţi în zona administrată de primăria oraşului Voluntari, cer, într-un comunicat de presă, separarea de acesta şi anexarea la sectorul 1 sau 2 al Capitalei.

Foto: bloombiz.roSolicitarea vine în contextul în care locuitorii din Voluntari sunt chemaţi la un referendum duminica viitoare, o dată cu alegerile prezidenţiale, pentru a se pronunţa asupra transformării oraşului în sectorul şapte al capitalei.

"Majoritatea locuitorilor din Pipera, zonă administrată de primăria Voluntari, sunt total împotriva acestui proiect" se arată în protestul celor şapte asociaţii. 

Ei susţin că din punct de vedere al istoriei şi al amplasării geografice, Pipera aparţine mai degrabă sectorului 1 al Capitalei, făcând parte cândva din Băneasa, fiind totodată limitrofă cu sectorul 1 în zona Grădinii Zoologice Băneasa.

"Pipera depinde de utilităţile Capitalei, nefiind independentă din acest punct de vedere. Pipera este principala sursă de taxe şi impozite la bugetul local, în timp ce pentru oraşul vechi Voluntari priorităţile le constituie rezolvarea problemelor sociale" se mai arată în comunicatul celor şapte asociaţii.

Locuitorii din Pipera sunt nemulţumiţi de edilii locali, de infrastructura deficitară, începând cu reţeaua de canalizare şi apă potabilă până la reţeaua de străzi, înguste, asfalate la repezeală.  

 

18 November 2009