Prejudecata. Multi romani prefera sa achizitioneze case din anii '90, deoarece le considera mult mai sigure.

http://www.romanialibera.ro/a163898/locuintele-vechi-sunt-mai-atractive.htmlDesi oferta de locuinte noi de pe piata este una bogata, in care fiecare poate identifica apartamentul sau casa dorita in functie de bugetul disponibil, exista inca foarte multi potentiali clienti care evita constructiile noi.

Ei se orienteaza catre cele ridicate in perioada 1985-1995, invocand faptul ca ar fi mai sigure si mai rezistente fata de cele noi.

Valentin Dudau, consultant imobiliar algentiei Perfect House, spune ca aproximativ jumatate din clientii firmei elimina din start din discutie varianta unei locuinte noi, preferand sa plateasca mai mult pentru o casa mai veche, dar care este ridicata pe armatura de fier, numai din beton.

"Exista inca multi clienti care nu sunt incantati de inovatiile tehnologice din domeniul constructiilor si probabil vor mai trece cativa ani pana ce acestia se vor convinge ca nimeni nu are vreun interes sa construiasca locuinte cu durata de viata de 10 ani", spune Dudau.

Romanii au inca prejudecati atunci cand vine vorba de materialele din care sunt construite locuintele pe care ar dori sa le achizitioneze.

Sursa

4 septembrie 2009