Preţurile ridicate ale locuinţelor executate silit de către bănci fac să îşi găsească cu greu un cumpărător. Asta şi pentru că puţine dintre imobile pot fi văzute înainte de a participa la licitaţie, al cărei anunţ nu este însoţit nici măcar de poză, în cele mai multe cazuri.

sursa:evz.ro"Nu suntem agenţie imobiliară să facem vânzare, dar pot să vă spun că am văzut apartamentul şi este unul bun", a fost răspunsul unui executor bancar al Raiffeisen Bank, întrebat de anunţul de licitaţie pentru un apartament de două camere, din Sinaia, care ar urma să se ţină pe 11 ianuarie.

Pe lângă faptul că potenţialului cumpărător nu i se permite să vadă locuinţa înainte de licitaţie, acesta trebuie să depună în contul băncii o cauţiune în valoare de 10% din preţul de începere a licitaţiei.

Locuinţă la a şasea strigare

Pentru apartamentul din Sinaia, preţul este de 63.750 de euro, iar potrivit reprezentantului Corpului Executorilor Bancari ai băncii, acesta se află la a şasea licitaţie, din cauza lipsei de ofertanţi.

"Toate persoanele interesate de cumpărarea imobilului sunt invitate să facă oferta de cumpărare cu cel puţin 3 zile înainte de termenul fixat pentru licitaţie.

 


Ofertanţii sunt obligaţi să consemneze la Raiffeisen Bank S.A.(...), pe seama şi la dispoziţia executorului bancar, până la termenul de vânzare, o cauţiune reprezentând 10 % din preţul de începere a licitaţiei, dovada consemnării cauţiunii ataşându-se la oferta de cumpărare", se arată în publicaţia de vânzare.

Sursa

6 January 2010