Veşti bine pentru segmentul rezidenţial din Dubai. Investitorii din toată lumea privesc din nou cu interes această parte a lumii, iar oamenii de afaceri din Orientul Mijlociu consideră emiratul ca fiind una dintre cele mai sigure pieţe din zonă. Mai mult, guvernul a anunţat că va crea aproape un milion de noi locuri de muncă în următorii opt ani, astfel că cererea de locuinţe va continua să crească.

26421-dubai.jpgÎn Dubai, numărul tranzacţiilor cu terenuri a urcat cu 21%, în primele şase luni ale anului 2012, arată cifrele Departamentului de Statistică. Mai mult, recentul Studiu Economic Global subliniază că a crescut semnificativ nivelul de încredere al investitorilor imobiliari şi al oamenilor de afaceri, iar Dubai depăşeşte în preferinţele acestora Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Hong Kong. De asemenea, Dubai este considerat a fi un paradis imobiliar pentru investitorii originari din Orientul Mijlociu.

Dubai demonstrează, în vremuri de instabilitate economică, faptul că poate oferi un mediu de afaceri constant, precum şi o piaţă imobiliară stabilă. Astfel că bogătaşii lumii sunt atraşi de această zonă, investind cu încredere în proprietăţi imobiliare. O demonstrează chiar cifrele: în timp ce preţul apartamentelor a crescut cu un procent în primele luni ale anului, preţul vilelor de lux a urcat cu 21%, conform datelor Jones Lang La Salle.

De asemenea, vânzările celor mai mari dezvoltatori imobiliari din Dubai au crescut simţitor anul acesta. Nakheel a înregistrat o creştere de 36% a profitului net, în timp ce Emaar Properties şi-a dublat câştigurile în prima parte a acestui an. Printre altele, Emaar Properties deţine Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, un important furnizor de spaţii comerciale şi rezidenţiale de clasă superioară. 

Există zone de la periferia oraşului unde preţul locuinţelor a scăzut puternic, arată datele CBRE, din cauza câtorva ansambluri de apartamente aflate încă în construcţie. Odată cu finisarea acestora, specialiştii consideră că piaţa va fi inundată de oferte. În schimb, autorităţile din Dubai au anunţat că, în următorii opt ani, vor apărea încă 950.000 noi locuri de muncă, astfel că cererea pentru locuinţe va fi în continuare ridicată.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare oportunitate a momentului: vile la preţ de criză, în cea mai fierbinte zonă imobiliară

 

20 September 2012