TRANSPARENT. Certificatul termic va împărţi apartamentele în clase energetice, ca electrocasnicele, iar pierderile de căldură le vor micşora preţul.O nouă afacere apare în România: expertul în pierderile de căldură. De la 1 ianuarie 2011, certificatul energetic va fi obligatoriu pentru toate locuinţele, nici o tranzacţie imobiliară nemaifiind posibilă fără acest document. 

sursa:evz.roAşa că, în acest moment, sute de specialişti se înghesuie să obţină atestatele de specialitate, gândindu-se la o piaţă de milioane de euro. Calcule simple arată că, după izolarea termică a blocurilor, costurile con sumului de energie sunt reduse cu 50%.

Ca să ştii exact ce pierderi sunt în locuinţă, cât trebuie să investeşti şi unde e nevoie de intervenţia me seriaşilor, specialiştii în audit termic îţi fac o întreagă radiografie a casei şi îţi dau rezultatul - certificatul energetic.

„Toţi ar trebui să facem acest audit tehnic pentru a afla unde sunt pierderile şi pe ce se irosesc banii.

Cele mai multe pierderi într-o locuinţă sunt cele de energie termică, iar aceasta este şi cea mai scumpă”, explică prof. dr. Sorin Caluianu, din cadrul Facultăţii de Instalaţii Bucureşti, expert în audit termic.

Sursa

18 January 2010